Airbnb: Ποιες είναι οι καλύτερες ημέρες για αυξημένα έσοδα από βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2023

26 Jan 2023, 14:38 | AIRBNB

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Airbnb: Ποιες είναι οι καλύτερες ημέρες για αυξημένα έσοδα από βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2023

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tις ημερομηνίες στις οποίες οι ιδιοκτήτες σπιτιών στην Airbnb μπορούν να αξιοποιήσουν για να αυξήσουν τα εισοδήματά τους, αποκαλύπτει η μεγαλύτερη πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στον κόσμο.

Σύμφωνα με την Airbnb, ενώ τα Σαββατοκύριακα αποτελούν παραδοσιακά τις ημερομηνίες οι οποίες αποφέρουν έσοδα στους ιδιοκτήτες σπιτιών, αναδύονται ευκαιρίες αύξησης εσόδων καθόλη τη διάρκεια του έτους, ιδιαίτερα εφόσον οι ταξιδιώτες γίνονται όλο και πιο ευέλικτοι στο που και πότε μπορούν να ταξιδέψουν για λόγους απομακρυσμένης εργασίας.

Μάλιστα, τα Σαββατοκύριακα που δεν αφορούσαν ημέρες αργίας αποτέλεσαν σχεδόν τα μισά από τα 10 Σαββατοκύριακα με τις μεγαλύτερες εισπράξεις κατά το 1ο και το δεύτερο τρίμηνο του 2022 συνδυαστικά, με τους ιδιοκτήτες σε όλο τον κόσμο να αποκομίζουν πάνω από 2,2 δισ. δολάρια στη διάρκεια αυτών των κορυφαίων Σαββατοκύριακων εκτός διακοπών.

Το α’ εξάμηνο του 2022 οι οικοδεσπότες σε όλο τον κόσμο είχαν έσοδα 21 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων το 40% αφορούσε το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, ενδεικτικό της δυνατότητας που έχουν οι ιδιοκτήτες να έχουν έσοδα ακόμα και αμέσως μετά τις γιορτές και πριν την κορύφωση των κρατήσεων για το καλοκαίρι.

Τα Σαββατοκύριακα του 2022 με τα μεγαλύτερα έσοδα εκτός διακοπών παγκοσμίως κατά το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του 2022 ήταν στις 25 & 26 Ιουνίου, στις 11 & 12 Ιουνίου, στις 2&3 Απριλίου και στις 9 & 10 Απριλίου.

Προκειμένου να κεφαλαιοποιήσουν την εφετινή χρονιά και να υπολογίσουν μελλοντικά έσοδα, οι ιδιοκτήτες μπορούν να αξιοποιήσουν τη σουίτα εργαλείων της Airbnb που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να υπολογίζονται οι δυνατότητες εσόδων και να μεγιστοποιούνται, σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο...

- What’s My Place Worth | Βοηθά τους νέους ιδιοκτήτες να υπολογίζουν τα μηνιαία τους έσοδα, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα κρατήσεων των τελευταίων 12 μηνών από παρόμοιες καταχωρήσεις της Airbnb.

- Airbnb Setup | Παρουσιάστηκε κατά τη Χειμερινή Έκδοση του 2022 και αποτελεί έναν νέο και βελτιωμένο τρόπο για να παρουσιάζει κανείς το σπίτι του στην Airbnb, με δωρεάν αναλυτική καθοδήγηση από έναν Superhost, την ευκαιρία φιλοξενίας ενός έμπειρου επισκέπτη ως πρώτου επισκέπτη και με πρόσβαση σε μια ειδική -εκπαιδευμένη ομάδα Κοινοτικής Υποστήριξης.

- Smart Pricing | Οι υπάρχοντες οικοδεσπότες μπορούν να το ενεργοποιούν ή να το απενεργοποιούν ανά πάσα στιγμή, αλλάζει αυτόματα τις τιμές με βάση τη ζήτηση και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους θέλουν να βελτιστοποιήσουν τις τιμές χωρίς συνεχή παρακολούθηση – με την επιλογή ορισμού ορίων διακύμανσης και προσαρμογής συγκεκριμένων τιμών διανυκτέρευσης ανά πάσα στιγμή.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα