Η Airbnb διευκολύνει τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε νέους ιδιοκτήτες σπιτιών

21 Nov 2022, 21:16 | AIRBNB

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η Airbnb διευκολύνει τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε νέους ιδιοκτήτες σπιτιών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Airbnb θα προσφέρει νέες λειτουργίες με τις οποίες ευελπιστεί να προσελκύσει περισσότερους ιδιοκτήτες σπιτιών στην πλατφόρμα της.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στη Νέα Υόρκη, εκπρόσωποι της πλατφόρμας αποκάλυψαν ότι με τις νέες λειτουργίες η πλατφόρμα φιλοδοξεί να περιορίσει τα εμπόδια και τις δυσκολίες για νέους οικοδεσπότες.

Η πρώτη λειτουργία αφορά ένα πρόγραμμα «επιμόρφωσης» που αποκαλείται Airbnb Setup, στο πλαίσιο του οποίου η πλατφόρμα θα προτείνει δωρεάν σε νέους οικοδεσπότες ντόπιους superhost (δηλαδή έμπειρους οικοδεσπότες) οι οποίοι θα τους συμβουλεύουν και θα τους λύνουν απορίες και ανησυχίες. Οι συμβουλές μπορεί να αφορούν από τις ιδανικές φωτογραφίες για την προβολή του σπιτιού στην πλατφόρμα μέχρι την προετοιμασία για την υποδοχή των πρώτων επισκεπτών και τη δημιουργία ξεχωριστής εμπειρίας διαμονής.

Οι πλήρως εκπαιδευμένοι superhost θα μπορούν επίσης να δίνουν τις συμβουλές τους μέσα από συνομιλία με βίντεο και θα αμείβονται από την Airbnb για τις υπηρεσίες αυτές.

Εισάγεται επίσης αναβαθμισμένη ασφαλιστική προστασία για τους ιδιοκτήτες, με την προστασία ζημιών Aircover να αυξάνεται από 1 εκατ. σε 3 εκατ. δολάρια και να συμπεριλαμβάνει πλέον και πολύτιμα αντικείμενα.

Η πλατφόρμα επιδιώκει πλέον να πιστοποιεί όλους τους χρήστες της προκειμένου να προσφέρει ασφαλιστικές δικλείδες στους ιδιοκτήτες, απομακρύνοντας δυνητικές κρατήσεις για πάρτι με τον εντοπισμό κρατήσεων τελευταίας στιγμής από ανθρώπους κάτω των 25 ετών των οποίων η κύρια κατοικία βρίσκεται στην ίδια περιοχή με το σπίτι που επιθυμούν να νοικιάσουν.

Οι πιστοποιημένοι χρήστες διαθέτουν επιβεβαιωμένη ταυτοποίηση μέσω κρατικής ταυτότητας.

Σύμφωνα με την Airbnb, η πιστοποίηση των χρηστών ξεκινά σε 35 χώρες και καλύπτει το 90% των κρατήσεων και οι υπόλοιπες λειτουργίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Άνοιξη του 2023.

Επιπλέον, η πλατφόρμα πρόσθεσε έξι νέες κατηγορίες καταχωρήσεων βάσει των οποίων οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιούν αναζητήσεις: προσαρμοσμένα (σπίτια προσαρμοσμένα για πρόσβαση με αμαξίδιο), hanoks (παραδοσιακά κορεάτικα σπίτια), νέα (σπίτια που προστέθηκαν εντός των τελευταίων 10 εβδομάδων), play (σπίτια με game room, νεροτσουλήθρες, γήπεδα μπάσκετ κλπ.), Top of the World (σπίτια που βρίσκονται τολάχιστον 10.000 πόδια επάνω από την επιφάνεια της θάλασσας) και Trending (σπίτια που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό προβολών).

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα