Η Βαρκελώνη ζητεί από την Airbnb να αφαιρέσει 4.000 διαφημίσεις σπιτιών

26 Jul 2022, 12:21 | AIRBNB

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η Βαρκελώνη ζητεί από την Airbnb να αφαιρέσει 4.000 διαφημίσεις σπιτιών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης με επιστολή του προς την Airbnb ζητεί την αφαίρεση περισσότερων από 4.100 διαφημίσεων από την πλατφόρμα της.

Η προθεσμία η οποία δίνεται στην Airbnb για την αφαίρεση των διαφημίσεων σπιτιών είναι 15 ημέρες, και σε αντίθετη περίπτωση, η Βαρκελώνη προειδοποιεί ότι θα επιβάλλει πρόστιμο στην πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων ύψους 60.000 ευρώ.

Το δημοτικός συμβούλιο έκρινε ότι οι διαφημίσεις αυτές δεν συνάδουν με τη νομοθεσία, καθώς τα σπίτια που διαφημίζονται δεν έχουν τις νόμιμες τουριστικές άδειες που απαιτούνται έπειτα από την τελική εγκριση τον Ιανουάριο του Ειδικού Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης για τα Τουριστικά Καταλύματα (PEUAT).

Αντιστοίχως, το δημοτικό συμβούλιο προειδοποιεί και τους διαφημιζόμενους με κυρώσεις, και έχει ξεκινήσει την ειδοποίηση των ιδιοκτητών. Μόλις ειδοποιηθούν όλοι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να έχουν αφαιρεθεί οι διαφημίσεις τους.

Το δημοτικό συμβούλιο διαβεβαιώνει ότι το PEUAT, το οποίο λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2016, εκπληρώνει το στόχο του, καθώς «έχει κάνει εφικτό το τέλος της ανεξέλεγκτης εκμετάλλευσης της δραστηριότητας αυτής». Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, από 6.000 παράνομα τουριστικά διαμερίσματα, η πόλη έχει καταφέρει να τα περιορίσει σε πολύ χαμηλό αριθμό χάρη στους ελέγχους και την επιβολή κυρώσεων.

Από την πλευρά της η Airbnb διαβεβαιώνει ότι δεσμεύεται να συνεργαστεί με τις αρχές και να «αφαιρέσει από την πλατφόρμα όσους δεν σέβονται τους κανονισμούς». Η πλατφόρμα αναφέρει ότι υπενθυμίζει σε όλους τους οικοδεσπότες «να ελέγχουν και να συμμορφώνονται με τους τοπικούς κανονισμούς πριν από τη δημοσίευση διαφημίσεων».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα