Αirbnb: Υποστήριξη για τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία

01 Mar 2022, 08:55 | AIRBNB

Σοφία Κοντογιάννη

Αirbnb: Υποστήριξη για τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Airbnb.org και η Airbnb ανακοινώνουν ότι η Airbnb.org θα προσφέρει δωρεάν, βραχυπρόθεσμη στέγαση σε έως και 100.000 πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία.

Οι εν λόγω διαμονές θα χρηματοδοτηθούν από την Airbnb, Inc., από δωρητές στο Ταμείο Προσφύγων Airbnb.org και τη γενναιοδωρία των Οικοδεσποτών μέσω του Airbnb.org.

Όποιος ενδιαφέρεται να ανοίξει τα σπίτια του για να υποστηρίξει αυτήν την προσπάθεια μπορεί να μάθει πώς να συμμετέχει στο Airbnb.org.

Σχετικά, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, ο συνιδρυτής της Airbnb και Πρόεδρος του Airbnb.org, Joe Gebbia, και ο Chief Strategy Officer και συνιδρυτής της Airbnb, Nathan Blecharczyk έστειλαν επιστολές σε ηγέτες σε όλη την Ευρώπη, προσφέροντας υποστήριξη για την υποδοχή προσφύγων εντός των συνόρων τους. Ενώ η Airbnb.org δεσμεύεται να διευκολύνει τη βραχυπρόθεσμη στέγαση για έως και 100.000 πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία, θα συνεργαστεί στενά με τις κυβερνήσεις για να υποστηρίξει καλύτερα τις συγκεκριμένες ανάγκες σε κάθε χώρα, μεταξύ άλλων παρέχοντας μακροχρόνιες παραμονές.

Η ανακοίνωση βασίζεται στο συνεχιζόμενο έργο του Airbnb.org, ενός ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που είναι αφιερωμένος στη διευκόλυνση της προσωρινής διαμονής ατόμων σε στιγμές κρίσης, για την υποστήριξη προσφύγων και άλλων ατόμων που αιτούνται άσυλο σε όλο τον κόσμο. Την περασμένη εβδομάδα, ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι παρείχε στέγη σε 21.300 Αφγανούς πρόσφυγες και έθεσε νέο στόχο να παρέχει δωρεάν, προσωρινή στέγαση σε άλλους 20.000 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική και Νότια Αμερική και άλλες περιοχές.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Airbnb και η Airbnb.org έχουν συνδέσει περισσότερους από 54.000 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο – μεταξύ των οποίων από τη Συρία, τη Βενεζουέλα και το Αφγανιστάν – με προσωρινή στέγαση μέσω συνεργατών του Airbnb.org. Πέρυσι, η ΑAirbnb.org ανακοίνωσε τη δημιουργία του Ταμείου για τους Πρόσφυγες και έχει κινητοποιήσει περισσότερους από 4.000 δωρητές για να υποστηρίξουν περαιτέρω το έργο της με πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο σε όλο τον κόσμο.

 

 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα