Airbnb: Δωρεάν διαμονή για ένα χρόνο στη Σαμπούκα της Σικελίας

24 Jan 2022, 08:27 | AIRBNB

Σοφία Κοντογιάννη

Airbnb: Δωρεάν διαμονή για ένα χρόνο στη Σαμπούκα της Σικελίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Εμπνευσμένη από τα σπίτια του 1 ευρώ της Σαμπούκα, η Airbnb θα επιλέξει ένα άτομο που είναι πρόθυμο να γίνει οικοδεσπότης και να ενταχθεί σε μια διεθνή κοινότητα που συνεχώς αυξάνεται και δίνει ζωή στο χωριό Σαμπούκα από το 2019, όπου και ξεκίνησε η εκστρατεία αναζωογόνησης της περιοχής.

Ο συμμετέχων μπορεί να μετακομίσει με έναν φίλο, τον σύντροφό του ή την οικογένειά του, δύο ενήλικες και δύο παιδιά συνολικά.

Ο συμμετέχων θα μείνει για ένα χρόνο σε ανακαινισμένο σπίτι της Σικελίας και θα ενταχθεί σε μια μικρή διεθνή κοινότητα με πάθος για την αγροτική ιταλική κουλτούρα και τον τρόπο ζωής της υπαίθρου της Ιταλίας.

Με την ευελιξία που προσφέρουν τα νέα σχήματα εργασίας και η εξ αποστάσεως απασχόληση, το επιλεγμένο σπίτι της Σικελίας προσφέρει ένα κομψό και βιώσιμο περιβάλλον για τους ψηφιακούς νομάδες, ενώ από πλευράς τους, οι νέοι κάτοικοι βοηθούν το χωριό Σαμπούκα να πάρει νέα πνοή, συμβάλλοντας έτσι στην αναγέννησή τους.

Ποια είναι τα προσόντα που θα πρέπει να έχει ο συμμετέχων;

Βασικά χαρακτηριστικά του καλού υποψήφιου, είναι το πάθος για τη φύση, την ιταλική κουλτούρα και η διάθεση συμβολής του στην αναγέννηση του χωριού Σαμπούκα. Ως εκ τούτου, ο συμμετέχων θα πρέπει να επιδείξει δέσμευση στη φιλοξενία και στη συμβολή του στη ζωή του χωριού.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, να μπορούν να μετακομίσουν στη Σαμπούκα από τις 30 Ιουνίου 2022 (παραμονή στη Σαμπούκα για τουλάχιστον 3 μήνες και φιλοξενία ιδιωτικού δωματίου εντός του σπιτιού στην Airbnb τουλάχιστον 9 μήνες) και να μιλούν αγγλικά. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, οι συμμετέχοντες θα μάθουν και την ιταλική γλώσσα.

Τι θα κάνει ο συμμετέχων στη Σικελία;

Ως οικοδεσπότης, ο συμμετέχων θα έχει την ευκαιρία να ζήσει χωρίς ενοίκιο σε ένα πλήρως ανακαινισμένο σπίτι. Με την ευελιξία να εργάζεται κανείς από οπουδήποτε, αυτό το μοναδικό σπίτι της Σικελίας προσφέρει ένα κομψό αλλά βιώσιμο περιβάλλον για εργασία από απόσταση. 

Το διαμορφωμένο αρχοντικό, έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη φιλοξενία. Ο οικοδεσπότης θα υποδέχεται επισκέπτες της Airbnb από όλο τον κόσμο για τουλάχιστον 9 μήνες το χρόνο στο Σπίτι του 1 Ευρώ.

Πώς είναι η Σαμπούκα;

Το χωριό Σαμπούκα είναι ένα μικρό αγροτικό χωριό περίπου 6.000 κατοίκων στη Σικελία, περίπου 80 χιλιόμετρα νότια του Παλέρμο, που χαρακτηρίζεται από ένα μοναδικό μείγμα ιταλικών και βορειοαφρικανικών πολιτισμών και αρχιτεκτονικών στυλ.

Βραβευμένο με τον τίτλο «το πιο όμορφο ιταλικό χωριό» το 2016, το Sambuca di Sicilia περικλείει τέλεια τη νότια ιταλική κληρονομιά και τις αγροτικές παραδόσεις, από τον τρύγο του σταφυλιού, έως το μάζεμα της ελιάς.

Πού θα μένει ο οικοδεσπότης;

Το αρχοντικό, που βρίσκεται στην καρδιά του χωριού, έχει ανανεωθεί πλήρως, σε συνεργασία με το ιταλικό αρχιτεκτονικό γραφείο Studio Didea, χρησιμοποιώντας υλικά και χρώματα σε αρμονία με το τοπίο και δίνοντας ζωντάνια στη μοναδικότητα του ιστορικού ιταλικού αρχοντικού.

Το ευρύχωρο κτίριο εκτείνεται σε τρεις ορόφους και είναι ο ιδανικός χώρος για διαμονή και φιλοξενία. Το ισόγειο περιλαμβάνει ένα μικρό σαλόνι, ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο με king-size κρεβάτι και ιδιωτικό μπάνιο. Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει σαλόνι, κουζίνα, χώρο εργασίας, μπάνιο και υπνοδωμάτιο στον ημιώροφο με king-size κρεβάτι. Ο τελευταίος όροφος περιλαμβάνει έναν επιπλέον χώρο καθιστικού με καναπέ-κρεβάτι queen-size. Ο επιτυχημένος υποψήφιος μπορεί να επιλέξει το υπνοδωμάτιο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του, ενώ το δεύτερο υπνοδωμάτιο θα καταχωρηθεί στην Airbnb.

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι υπήκοοι μίας εκ των ακόλουθων χωρών:  Αργεντινή, Αυστρία, Αυστραλία, Βέλγιο, Καναδάς (εκτός της επαρχίας του Κεμπέκ), Χιλή, ηπειρωτική Κίνα, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ, Ιρλανδία, Ινδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Φιλιππίνες, Πορτογαλία, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα