Κορωνοϊός-Πράγα: Έλεγχος της Airbnb εν μέσω πανδημίας

11 Apr 2020, 16:37 | AIRBNB

Σοφία Κοντογιάννη

Κορωνοϊός-Πράγα: Έλεγχος της Airbnb εν μέσω πανδημίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι αξιωματούχοι της Πράγας χρησιμοποιούν την κρίση του κορωνοϊού για να επιτύχουν σταθερότερo έλεγχο στα βραχυπρόθεσμα ενοίκια όπως αυτά της Airbnb, τα οποία όπως αναφέρουν έχουν αναγκάσει τους ντόπιους να εγκαταλείψουν το κέντρο της πρωτεύουσας της Τσεχίας.

Χρησιμοποιώντας τις εξουσίες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, το αρμόδιο όργανο του τσεχικού κοινοβουλίου κατήρτισε άμεσα ένα σχέδιο το οποίο επιτρέπει στις τοπικές αρχές να συλλέγουν αποτελεσματικότερα τα φορολογικά και τα λοιπά στοιχεία που αφορούν στις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις.

Οι τουρίστες που συνωστίζονταν τους πλακόστρωτους δρόμους της Πράγας και στις ιστορικές πλατείες, συχνά για να επωφεληθούν από τις οικονομικές υπηρεσίες αλκοόλ και εστίασης, καθώς και από τις ολονύχτιες εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους, έχουν ασκήσει ασφυκτική πίεση στις τοπικές υπηρεσίες.

Κατόπιν έγκρισης του μέτρου, ο δήμαρχος της Πράγας Zdenek Hrib δήλωσε ότι πρόκειται για τη δημιουργία ενός εργαλείου το οποίο θα βοηθήσει την κυβέρνηση να ρυθμίζει την Airbnb και τη βραχυπρόθεσμη μίσθωση.

Τέλος, ο κ. Hrib επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να λαμβάνει  περισσότερες πληροφορίες από τους ιδιοκτήτες της Airbnb σχετικά με την χωρητικότητα των διαμερισμάτων τους, τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται και τα έσοδα που λαμβάνουν.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα