Κορωνοϊός: Χρηματοδότηση 900 εκατ. ευρώ στην Airbnb

07 Apr 2020, 15:34 | AIRBNB

TornosNews.gr

Κορωνοϊός: Χρηματοδότηση 900 εκατ. ευρώ στην Airbnb

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To ποσό των 900 εκατ. ευρώ θα λάβει η Airbnb από τις επενδυτικές εταιρίες Silver Lake και Sixth Street Partners για τη διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας της μετά την κρίση του κορωνοϊού.

Η πλατφόρμα υφίσταται τις συνέπειες της πανδημίας καταγράφοντας μείωση εσόδων, την ώρα που τα έξοδα προσωπικού τρέχουν και με την υποχρέωση αποζημίωσης 250 εκατ. ευρώ σε οικοδεσπότες που είχαν ήδη κρατήσεις. 

Ο συνιδρυτής της πλατφόρμας, Brian Chesky, ανέφερε ότι το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την επανεκκίνηση της λειτουργίας της μετά την κρίση. 

Η Airbnb είχε ανακοινώσει την είσοδό της στο χρηματιστήριο για το 2020, όμως αναλυτές αμφιβάλλουν ότι αυτό θα συμβεί. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η πλατφόρμα είχε λειτουργικές απώλειες 250 εκατ. ευρώ κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2019, παρά την αύξηση 32% στις πωλήσεις οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 1 δισ. ευρώ.

Η χρηματοδότηση θα βοηθήσει την Airbnb να διαχειριστεί την κρίση χωρίς την είσοδό της στο χρηματιστήριο αλλά και να προβεί σε εξαγορές, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η εταιρία αρχικά επέμεινε ότι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να επιστρέφουν χρήματα στους επισκέπτες τους στις ΗΠΑ ενώ όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον κορωνοϊό πανδημία, και έπειτα από αντιδράσεις των ιδιοκτητών, η πλατφόρμα δημιούργησε ένα ταμείο ύψους 250 εκατ. δολαρίων για να βοηθήσει τους οικοδεσπότες που έχασαν εισοδήματα από τις ακυρώσεις.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα