Βρετανικός τουρισμός: Έκρηξη της ζήτησης για βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2020 – Οι 3 μεγάλες τάσεις

28 Jan 2020, 14:45 | AIRBNB

TornosNews.gr

Βρετανικός τουρισμός: Έκρηξη της ζήτησης για βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2020 – Οι 3 μεγάλες τάσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τρεις τάσεις καταγράφει η Ένωση Βραχυχρόνιας Διαμονής του Ην. Βασιλείου, STAA, στη βρετανική ταξιδιωτική αγορά για το 2020.

Το 2019, 5,2 εκατ. βρετανοί ταξιδιώτες προέβησαν σε κράτηση διακοπών μέχρι και τα τέλη του Ιανουαρίου, και φέτος τα καταλύματα βραχυχρόνιας διαμονής αναμένεται να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο από ποτέ στα ταξιδιωτικά τους σχέδια, καθώς η οικονομία διαμοιρασμού αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη 30%.

Οι τάσεις για το 2020 είναι οι ακόλουθες…

-Η άνθιση των «μικροδιακοπών» 

Πρόκειται για σύντομες αποδράσεις 2 έως τεσσάρων ημερών που είναι ιδανικές για ταξιδιώτες χαμηλών εισοδημάτων ή όσους αναζητούν συγκεκριμένες εμπειρίες. Οι διαχειρίσιμοι χρόνοι ταξιδίου ωφελούν επίσης όσους δραστηριοποιούνται στις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

-Τα ταξίδια με αργούς ρυθμούς

Οι ταξιδιώτες μένουν περισσότερο από μία βραδιά σε έναν προορισμό για να εξερευνήσουν γεωγραφικά την περιοχή, για να συνδεθούν καλύτερα με το μέρος όπου μένουν. Τα ταξίδια με αργούς ρυθμούς τους απαλλάσσουν από την πίεση να επισκεφθούν όλα τα γνωστά αξιοθέατα και δίνουν έμφαση στην ξεγνοιασιά των διακοπών και στα προγράμματα με έμφαση στην ποιότητα.

Οι βραχυρόνιες μισθώσεις σπιτιών ήδη προωθούν τις τοπικές κοινότητες και κοινοποιούν πληροφορίες για τις υπηρεσίες και εμπειρίες που προσφέρονται σε αυτές.

Η Airbnb αναφέρει ότι το 85% των βρετανών επισκεπτών της επιθυμούν να αποκτήσουν εμπειρίες σαν ντόπιοι.

-Πολυτελή θέρετρα

Μπορεί να μη μπορούν όλοι να καλύψουν το κόστος ενός ονειρικού σπιτιού αλλά μπορούν να μείνουν σε ένα τέτοιο για μια εβδομάδα. Εταιρίες όπως οι onefinestay και UnderTheDoormat προσφέρουν πολυτελή σπίτια σε πολλές βρετανικές πόλεις για σύντομες αποδράσεις, όπου οι οικογένειες ή οι ομάδες φίλων μπορούν να απολαμβάνουν πολυτελείς εμπειρίες για μερικές βραδιές.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα