Ντουλάπες- υπνοδωμάτια, που θυμίζουν Harry Potter, στην Airbnb!

18 Sep 2019, 09:45 | AIRBNB

Σοφία Κοντογιάννη

Ντουλάπες- υπνοδωμάτια, που θυμίζουν Harry Potter, στην Airbnb!

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ντουλάπες, πανομοιότυπες με τον απάνθρωπο  χώρο όπου ανάγκαζαν τον Harry Potter να χρησιμοποιεί ως υπνοδωμάτιο ενοικιάζονται μέσω Airbnb, κυρίως στις ΗΠΑ. Πρόκειται στην κυριολεξία για μεσαίου μεγέθους ντουλάπες, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε μικροσκοπικά υπνοδωμάτια και ενοικιάζονται από 30 ευρώ έως και 60 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Στην πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων, ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων  «ενοικιαζόμενες ντουλάπες» που βρίσκονται σε οικίες του Μπρούκλιν και του Σηάτλ. Στην περίπτωση του Σηάτλ μάλιστα, η ντουλάπα-υπνοδωμάτιο διαφημίζεται ως εξής:

«Καλώς ήλθατε στη μικρή μας γωνιά, κατάλληλη για ένα άτομο.  Έχετε δικαίωμα πρόσβασης στο WC, καθώς και στο υπόλοιπο του σπιτιού μας! ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Πρόκειται κυριολεκτικά για ένα ντουλάπι, αλλά εάν ένα ντουλάπι ήταν αρκετά καλό για τον κ.Harry Potter, γιατί να μην είναι και για εσάς; Είναι επίσης η πιο δημοφιλής καταχώρηση στη λίστα μας!»

Μία ακόμη περίπτωση που έγινε πρόσφατα και viral στα social media, είναι εκείνη της νεαρής Λονδρέζας η οποία ανήρτησε φωτογραφίες της Airbnb ντουλάπας που ενοικίασε έναντι 30 λιρών Αγγλίας την ημέρα, για 8 ημέρες, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης: Μία βρώμικη, ξεχαρβαλωμένη ντουλάπα χωρίς καν πρίζα ή έστω ένα μικρό φως. Σαφώς και η μισθώτρια γνώριζε ότι επρόκειτο απλά  για μια  ντουλάπα σε κάποιο χώρο κάποιου σπιτιού, ωστόσο δεν φανταζόταν ότι θα ήταν σε τόσο άθλια κατάσταση. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τα χρήματά της και να περάσει τη νύχτα της στον καναπέ κάποιου γνωστού της. Απόλυτα λογικό, αφού οι κανόνες υγιεινής και οι βασικοί όροι αξιοπρεπούς διαμονής δεν υπήρχαν πουθενά, πόσο μάλλον η παρουσία των αρμόδιων αρχών που ελέγχουν υποτίθεται τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ή τις μισθώσεις χώρων σε επισκέπτες εν γένει.

Αναρωτιέται κανείς, εάν πρόκειται για μια «χαριτωμένη» τάση ή για την απόλυτη εκμετάλλευση μέσω εφευρετικού μάρκετινγκ με σκοπό το αναίσχυντο κέρδος- τη στιγμή που τα ξενοδοχεία ανά τον κόσμο προβαίνουν σε εκπληκτικές επενδύσεις καταβάλλοντας  φόρους , στους οποίους επίσης ταιριάζει ο χαρακτηρισμός του ντουλαπιού του Harry Potter: Απάνθρωποι.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα