Συνεργασία της ΑΑΔΕ με πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης έως το τέλος του έτους

10 Apr 2019, 10:07 | AIRBNB

Σοφία Κοντογιάννη

Συνεργασία της ΑΑΔΕ με πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης έως το τέλος του έτους

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πρόβλεψη για συνεργασία με ψηφιακές πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στη βραχυχρόνια μίσθωση και ειδικότερα προεργασία για τη δυνατότητα υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 περιλαμβάνει το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τη φετινή χρονιά.

Επίσης, στο επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπεται η διενέργεια τουλάχιστον 500 ειδικών στοχευμένων μερικών επιτόπιων ελέγχων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις/καταλύματα, τουριστικά σκάφη αναψυχής, ελαιοτριβεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, επιχειρήσεις που σχετίζονται με έναρξη δραστηριότητας σε γειτονικές χώρες, επιχειρήσεις που σχετίζονται με εντοπισμό παράνομου λογισμικού ως προς την έκδοση φορολογικών στοιχείων, κ.λ.π.

Επιπλέον, θα λειτουργήσει ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποστήριξη πληρωμής του Τέλους Πλοίων Αναψυχής και Ημερόπλοιων (e- ΤΕΠΑΗ) ενώ θα αναπτυχθεί περιβάλλον παρακολούθησης δραστηριότητας πλοίων στην ανοιχτή θάλασσα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ανάπτυξη μεθόδου ελέγχου αυθεντικότητας προϊόντων λικέρ μαστίχας, λικέρ μαστίχα spirit, λικέρ μαστίχα Χίου.

Τέλος, η ΑΑΔΕ γενικότερα στον στον τομέα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, δρομολογεί έλεγχους σε επιχειρήσεις κλάδων με μεγάλο φορολογικό κενό (στο εισόδημα και στο Φ.Π.Α.) και με υψηλή παραβατική συμπεριφορά στοχεύοντας στην ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και στην αύξηση των δημοσίων εσόδων. Για τον ίδιο σκοπό, θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 72.000 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι και 620 έρευνες σε όλη την επικράτεια.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα