Άδειες για χρήση νερού από γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία σε Σύβοτα και Χαλκιδική

19 Dec 2023, 07:43 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Άδειες για χρήση νερού από γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία σε Σύβοτα και Χαλκιδική

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Άδειες έχουν δοθεί για χρήση νερού από γεωτρήσεις με σκοπό την υδροδότηση δύο ξενοδοχείων στη θέση Πηγάδια Μπιλα Συβότων και στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής.

Ειδικότερα:

  • Η Διεύθυνση Υδάτων Ηπείρου, χορήγησε άδεια χρήσης νερού για υδρευτική χρήση, καθαριότητα και άρδευση πρασίνου, στον κ. Δάλλα Ιωάννη του Λάμπρου, από γεώτρηση που βρίσκεται στη θέση Πηγάδια Μπιλα Συβότων,  μέσω εγκατεστημένου σε ξενοδοχειακή μονάδα ενεργειακού συστήματος κλιματισμού ανοιχτού κυκλώματος που αποτελείται από γεώτρηση εξόδου – άντλησης νερού και γεώτρηση εισόδου – επαναφοράς νερού στον αρχικό αποδέκτη. Το νερό που δεν θα επανέρχεται στον αρχικό αποδέκτη, θα χρησιμοποιείται για την καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου επιφάνειας 150 τ.μ. και την άρδευση πρασίνου επιφάνειας 50 τ.μ. του ξενοδοχείου.

Ο δικαιούχος μπορεί να χρησιμοποιεί από 270 κ.μ. έως 450 κ.μ. ανά έτος, ως ελάχιστη και μέγιστη ετήσια ποσότητα αντίστοιχα, ενώ η περίοδος χρήσης του νερού ορίζεται από 1 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου.

  • Παράλληλα, η Διεύθυνση Υδάτων Κεντρικής Μακεδονίας, χορήγησε άδεια χρήσης νερού στην εταιρεία ΕΡΔΑ ΤΕΡΡΑ ΑΦΥΤΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. για τη λειτουργία γεώτρησης πολλαπλής χρήσης νερού, που αφορά σε υδροδότηση περιβάλλοντος χώρου και άρδευση πρασίνου έκτασης 4,4 στρεμμάτων και την πυρασφάλεια ξενοδοχείου, σε αγροτεμάχιο στη θέση Δάφνη-Βόθωνας της Αφύτου Κασσάνδρας. Σημειώνεται ότι η χορήγηση άδειας χρήσης νερού αφορά σε 15.650 m3 ανά έτος.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα