Η αγωνία Ανδρεάδη για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

26 Oct 2016, 07:54 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Η αγωνία Ανδρεάδη για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η αγωνία που εκφράζεται περισσότερο παρά ποτέ το τελευταίο διάστημα για την τύχη των χιλιάδων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων λόγω της υπερφορολόγησης από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέα Ανδρεάδη έχει γίνει άξια προσοχής από μεγάλη μερίδα τουριστικών επιχειρηματιών.

Όπως επισημαίνει έμπειρος τουριστικός παράγοντας της αγοράς, ο κ. Ανδρεάδης ίσως γνωρίζει περισσότερο από τον οποιοδήποτε τι έρχεται για τον ελληνικό τουρισμό το 2017 και γι΄ αυτό τονίζει με κάθε ευκαιρία τις δυσκολίες που πρόκειται να αντιμετωπίσουν ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του χώρου. Επισημαίνει τα προβλήματα και υποδεικνύει προς κάθε υπεύθυνο της κυβέρνησης τους τρόπους που μπορεί να διευκολύνει με τις αποφάσεις του την τουριστική αγορά.

Έχει αναλάβει κατά έναν τρόπο το τελευταίο διάστημα ένα νέο ρόλο υπερασπιστή των αδυνάτων της αγοράς. 'Ενα ρόλο που θα περίμενε κανείς να έχει πρωταγωνιστική θέση η πολιτική ηγεσία του τουρισμού. Καλά είναι τα ταξίδια στο Λας Βέγκας και στο Ντουμπάι, αλλά αυτά αφορούν ουσιαστικά την προσέλκυση τουριστών μικρής μερίδας πλούσιων τουριστών για το πολύ 100 ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα. Τα υπόλοιπα 9.900 ξενοδοχεία και τα χιλιάδες ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα αγωνιούν για την επιβίωσή τους. Γι αυτό χρειάζονται δυναμικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις από την πολιτική ηγεσία, ώστε να αισθανθούν οι μικρομεσαίοι ότι έχουν δίπλα τους στηρίγματα....

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα