Βαλεαρίδες: 16 εκατ. ευρώ ετησίως για την εξάλειψη των μεθυσμένων τουριστών

13 May 2024, 12:51 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Βαλεαρίδες: 16 εκατ. ευρώ ετησίως για την εξάλειψη των μεθυσμένων τουριστών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η κυβέρνηση των Βαλεαρίδων ανακοίνωσε ότι θα δαπανά έως 16 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση για την εξάλειψη του φαινομένου των μεθυσμένων τουριστών σε τέσσερις περιοχές που πλήττονται από τον υπερτουρισμό, τις Llucmajor, Palma, Calvià και Sant Antoni. Το ποσό αυτό θα προέρχεται από το ταμείο του «πράσινου φόρου», Sustainable Tourism Tax (ITS).

Η τοπική κυβέρνηση θα δαπανά κάθε χρόνο 4 εκατ. ευρώ ανά περιοχή για την επιβολή των κανονισμών του διατάγματος κατά του υπερτουρισμού, ο οποίος από την Παρασκευή μετονομάστηκε σε διάταγμα για τον υπεύθυνο τουρισμό και τη βελτίωση της ποιότητας των τουριστικών περιοχών. Ένας από τους κανονισμούς είναι η πρόληψη της κατανάλωσης αλκοόλ στους δρόμους.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Antoni Costa ανακοίνωσε τη δημιουργία στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, κοινωνικούς εταίρους και οντότητες και πολιτικές ομάδες ως έναν χώρο διαλόγου για να αντιμετωπιστεί η πρόκληση της τουριστικής διαχείρισης. Στόχος της στρογγυλής τραπέζης είναι να εγγυείται τη συνύπαρξη της τουριστικής δραστηριότητας και των κατοίκων.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα