H Αθήνα γνωρίζει την Πιερία | 'Έκθεση φωτογραφίας στο Νομισματικό Μουσείο

14 May 2024, 11:36 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

H Αθήνα γνωρίζει την Πιερία | 'Έκθεση φωτογραφίας στο Νομισματικό Μουσείο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μια πολυθεματική έκθεση φωτογραφίας, με θέμα «Εν Ολύμπω: Φωτογραφικό Οδοιπορικό στη Φύση και τα Προσκυνήματα της Πιερίας» ετοίμασαν ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής  (ΠΟΤΑΠ), η  Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, σε συνεργασία με το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών και την φωτογραφική κοινότητα «Greek Instagramers Events». Η έκθεση θα παρουσιασθεί στο Νομισματικό Μουσείο, επί της οδού Πανεπιστημίου 12, στην Αθήνα.

Tα εγκαίνια της έκθεσης είναι προγραμματισμένα για την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, στις 7 το απόγευμα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 27-5-2024, με ωράριο λειτουργίας, Δευτέρα και Τετάρτη τις ώρες 8:30 έως 15:30 και Πέμπτη έως Κυριακή τις ώρες 8:00 έως 20:00. Την ημέρα Τρίτη κλειστά. Η πρωτοβουλία υλοποιείται με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

  • Με το πέρας της τελετής των εγκαινίων, στον κήπο του Μουσείου, θα ακολουθήσει προσφορά εδεσμάτων μοναστηριακής κουζίνας που θα προετοιμάζουν και θα μαγειρεύουν ζωντανά οι μοναχοί των Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το φυσικό πλούτο του Ολύμπου, του παγκόσμιου μνημείου φύσης και πολιτισμού, τον πεδινό και παραθαλάσσιο ορίζοντα, τα προσκυνήματα και τους λατρευτικούς χώρους, τα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία, τα εθιμικά των κατοίκων και τις παραγωγικές τους δράσεις.

Τα έργα της έκθεσης προέκυψαν από το φωτογραφικό οδοιπορικό που βίωσαν 25 προσκεκλημένοι φωτογράφοι της κοινότητας «Greek Instagramers Events» στο πλαίσιο της δράσης «#My_Olympus_Riviera» με σκοπό την τουριστική προβολή και την ανάδειξη των μοναδικών ομορφιών που προσφέρει η περιοχή της Πιερίας.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι φωτογράφοι: 

Έλλη Αγιαννίδη, Νάνσυ Ανδριτσοπούλου, Γιώργος Βέργαδος, Ηλίας Γεωργουλέας, Ασημίνα Δεληλάμπρου, Χριστίνα Δεμερτσίδου, Δημήτρης Κοντοδημητρόπουλος, Αργυρώ Κουνάδη, Ιφιγένεια Κρικέλη, Μαρία Μαζάρου, Αργυρώ Μανώλη, Κούλα Μελαχροινάκη, Μπάμπης Γκιριτζιώτης, Ράνια Μπίνου, Χρήστος Όρλης, Νίκος Παραπονιάρης, Ιωάννα Πλατανησιώτη, Εμμανουήλ Πόζος, Βάσω Πώχου, Βασίλης Στεργιόπουλος, Αλεξάνδρα Στεφανίδου, Χαρά Συνδικιώτου, Ρούλα Τσάμη, Αναστασία Χατζηπέτρου, Γιάννης Χούσος.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα