ΤΑΙΠΕΔ | Μέχρι τις 28 Ιουνίου η διαβούλευση της ΣΜΠΕ του Λιμένα Ραφήνας

14 May 2024, 17:20 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

TornosNews.gr

ΤΑΙΠΕΔ | Μέχρι τις 28 Ιουνίου η διαβούλευση της ΣΜΠΕ του Λιμένα Ραφήνας

Facebook Twitter Linkedin

Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. ανακοίνωσε ότι θα γίνονται δεκτές οι απόψεις του κοινού επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Λιμένα Ραφήνας έως τις 28 Ιουνίου 2024

Όπως επισημαίνεται, ο Λιμένας Ραφήνας ανήκει στους Λιμένες Διεθνούς Ενδιαφέροντος και μαζί με τον λιμένα Αγίας Μαρίνας Γραμματικού έχουν την αποκλειστική σύνδεση με τη νότια Εύβοια και την σύνδεση με τις Κυκλάδες.

Φορέας διαχείρισης των λιμένων Ραφήνας και Αγίας Μαρίνας Γραμματικού, είναι η εταιρεία «Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας ΑΕ» (Ο.Λ.Ρ. ΑΕ).

Το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο μεταφέρθηκαν μετοχές που αντιστοιχούν στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας “Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας Α.Ε.”, έχει οριστεί ως αρχή σχεδιασμού σχετικά με την εκπόνηση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του masterplan για τον λιμένα Ραφήνας και την αδειοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της Ο.Λ.Ρ. Α.Ε.

Οι κύριες επενδύσεις, που πρόκειται να αδειοδοτηθούν με την έγκριση του master plan, περιλαμβάνουν επεκτάσεις μώλων και κατασκευή νέων κρηπιδωμάτων, βυθοκορήσεις, κατασκευή υποδομών για την εξυπηρέτηση του υδατοδρομίου κ.ά.

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

δημοφιλέστερα