Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση Arabian Travel Market

16 May 2024, 14:49 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση Arabian Travel Market

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται στη Μέση Ανατολή, την Arabian Travel Market, στο Ντουμπάι, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι, όπου πραγματοποιήθηκε η έκθεση και να συνομιλήσει με τουριστικούς φορείς, με προέδρους και στελέχη των αεροπορικών εταιριών Emirates και Qatar Airways, με παράγοντες της ελληνικής συμμετοχής υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, αλλά και με τους επικεφαλής της διεθνούς έκθεσης, τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους των τουριστικών αγορών της Μέσης Ανατολής, της Ινδίας, του Ιράν, της Σαουδικής Αραβίας και άλλων χωρών, που συμμετείχαν στην Arabian Travel Market.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε ενεργά στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Μέσης Ανατολής, που παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ως μια νέα τουριστική αγορά για την περιοχή μας, φιλοξενώντας φέτος 2.100 εκθέτες από 150 χώρες. Προβάλλουμε την Κεντρική Μακεδονία ως ιδανικό τουριστικό προορισμό δώδεκα μηνών και τεσσάρων εποχών, καθώς και την Ιστορία και τον πολιτισμό της, που έχει ιδιαίτερη αξία για τους πολίτες αυτών των χωρών.

Ανοίγουμε νέους ορίζοντες και νέες αγορές στον τουρισμό μας, στην προσπάθεια να προσελκύσουμε νέο εισόδημα και να ενισχύσουμε τον έναν από τους τρεις βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες της οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον τουρισμό. Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας αποτελεί βασικό πυλώνα της ανάπτυξης του τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας όλα αυτά τα χρόνια, καθώς μέσα από τη συμμετοχή μας στις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως έχουμε προσεγγίσει με αποτελεσματικότητα νέες αγορές, έχουμε προβάλλει τον τόπο μας σε όλο τον κόσμο και συνεχίζουμε σε μια διαρκή προσπάθεια για την τουριστική αναβάθμιση και τη διαρκή αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή μας.

Η αγορά της Μέσης Ανατολής, αλλά και της Ινδίας είναι πολύ σημαντική και όπως αποδείχτηκε από το ενδιαφέρον των τουριστικών πρακτόρων για την Κεντρική Μακεδονία, ο τόπος μας αποτελεί πόλο έλξης ως πατρίδα του Μ. Αλεξάνδρου. Οι προοπτικές για τη φετινή τουριστική περίοδο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ακόμα πιο αισιόδοξες», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα