Στα Χανιά, για πρώτη φορά, η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος

20 May 2024, 19:21 | ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

TornosNews.gr

Στα Χανιά, για πρώτη φορά, η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στα Χανιά συνεδρίασε την Παρασκευή 17 Μαΐου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Εκτελεστικού Προέδρου του Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε. και Προέδρου της ΕΛΙΜΕ κ. Θάνου Λιάγκου και την παρουσία των Διευθυνόντων Συμβούλων και Προέδρων των Οργανισμών Λιμένων, μελών του Δ.Σ. και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων κ. Δημήτρη Βιριράκη, ο οποίος ήταν και ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης.

Στην ημερήσια διάταξη συζητήθηκε η παράταση και η εφαρμογή στα Ελληνικά Λιμάνια των Κανονισμών για τις Πύλες Schengen και τις ευκαιρίες Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για τη διασύνδεση των λιμένων με τα Ευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών καθώς και έργα πράσινης μετάβασης.

Τέθηκαν επίσης ζητήματα για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των λιμένων με κυρίαρχο το ζήτημα της εφαρμογής του ΠΔ 83/2022.

Επιπλέον σε πολύ εγκάρδιο κλίμα έγινε η αποδοχή των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων Πόρου, Σαλαμίνος και Θάσου ως νέα Μέλη της Ένωσης.

Τέλος συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την συμμετοχή της Ένωσης στη Διεθνή Έκθεση ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024 όπου η ΕΛΙΜΕ θα συμμετέχει με δικό της περίπτερο (αριθμός περιπτέρου 4.315, αίθουσα 4).

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από το καθηγητή κ. Θεοχάρη Τσούτσο, Διευθυντή του Εργαστηρίου των Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, του ευρωπαϊκού έργου  BLUE PORTS, που αφορά τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για την εκπαίδευση και πιστοποίηση των εργαζόμενων στα λιμάνια στα νέα καύσιμα και την πράσινη μετάβαση.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα