Πιερία | Εύσημα από την τουριστική ηγεσία για τις δράσεις τουριστικής προβολής

22 May 2024, 10:15 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Πιερία | Εύσημα από την τουριστική ηγεσία για τις δράσεις τουριστικής προβολής

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης «Εν Ολύμπω: Φωτογραφικό Οδοιπορικό στη Φύση και τα Προσκυνήματα της Πιερίας», η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, αντιπροσωπεία από τους τρεις συνδιοργανωτές και συγκεκριμένα από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας,  τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) και την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος έγιναν δεκτοί στο Υπουργείο Τουρισμού. 

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η  Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου υποδέχθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας, 20 Μαΐου 2024, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, τον Πρόεδρο του ΠΟΤΑΠ. Γιώργο Καραλή και τον Διευθυντή του Οργανισμού και Ειδικό Συνεργάτη του Μητροπολίτη Κίτρους Βασίλειο Δήμου (φωτογραφία). 

Οι δύο κυρίες που ηγούνται της τουριστικής πολιτικής της χώρας μας, εξέφρασαν τα θερμά συγχαρητήρια για τις πολλαπλές και άκρως παραγωγικές πρωτοβουλίες που υλοποιούν στην Πιερία η Αντιπεριφερειάρχης, κα Σοφία Μαυρίδου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς καθώς και στον δυναμισμό που αποπνέει τελευταία ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), επιβραβεύοντας το Διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού και  τους συνεργαζόμενους φορείς. Άλλωστε η κ. Γκερέκου γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα που συνάδουν με τα δρώμενα σε επίπεδο Πιερίας λόγω των πολλών παραγωγικών προτάσεων και επισκέψεων της στο νομό. 

Η κα Κεφαλογιάννη ενημερώθηκε επίσης για τις δράσεις του υλοποιεί ο ΠΟΤΑΠ, εκθειάζοντας παράλληλα τις ενέργειες μετεξέλιξης του ΠΟΤΑΠ σε Οργανισμό Διαχείρισης και Προώθησης του  Προορισμού με την διεθνή ορολογία (DMMO-Destination Management Organization). Τόσο η Υπουργός Τουρισμού, όσο και η πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. συνεχάρησαν επιπρόσθετα την αντιπροσωπεία των Πιεριέων για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες, τονίζοντας ιδιαίτερα την πραγμάτωση και την ανάδειξη σε κάθε γωνιά του νομού όλων των μορφών των τουριστικών προϊόντων, αλλά και τη διαρκή προσπάθεια για την ανέλιξη του Μακεδονικού τόπου, με την κα Γκερέκου να εστιάζει στην πρότασή της και τις ενέργειΕς για την πραγματοποίηση ενός διεθνούς πολυθεματικού  συνεδρίου με αναφορά τον Όλυμπο. 

Από την πλευρά τους, η Αντιπεριφερειάρχης, κα Σοφία Μαυρίδου, και οι κ.κ.  Καραλής και Δήμου, γνωστοποίησαν το περίγραμμα των επόμενων δημιουργικών κινήσεων και επιλογών με απώτερο στόχο την καταξίωση της Πιερίας στον τουριστικό ορίζοντα, πάντα με παράλληλη συμβολή στην οικονομική ωφελιμότητα πολιτών και επιχειρήσεων. 

Αξίζει να επισημανθεί, ότι η έκθεση «Εν Ολύμπω: Φωτογραφικό Οδοιπορικό στη Φύση και τα Προσκυνήματα της Πιερίας», η οποία την ημέρα των εγκαινίων γνώρισε μεγάλη επιτυχία από την πολυπληθή παρουσία του Αθηναϊκού κοινού, υλοποιείται με την σύμπλευση τριών θεσμικών φορέων,  της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής σε συνεργασία με το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών και την φωτογραφική κοινότητα «Greek instagramers Events».

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα