Μαθητές Λυκείου της Λιέγης ήρθαν για 15η φορά στη Ρόδο!

21 May 2024, 14:03 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Μαθητές Λυκείου της Λιέγης ήρθαν για 15η φορά στη Ρόδο!

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τους 48 μαθητές (συνολικά μαθητές δύο τάξεων) του Λυκείου Λιέγης Βελγίου και τους 6 συνοδούς- καθηγητές τους, καλωσόρισαν στη Ρόδο και τον Δήμο Ρόδου, ο αντιδήμαρχος Επικοινωνίας Γιώργος Πάττας και στελέχη  της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαϊου 2024 στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχιακού Μεγάρου. 

Επί 15 συναπτά έτη, με εξαίρεση τη διετία 2020 -2021 λόγω της πανδημίας, μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου της Λιέγης επισκέπτονται τη Ρόδο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού τους που στήριξε το προξενικό γραφείο της Ελλάδας στη Λιέγη. Όπως μάλιστα υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι καθηγητές του Λυκείου, «περιβάλλον, ιστορία και πολιτισμός συνδυάζονται ιδανικά σε αυτόν τον τόπο».

Μιλώντας στους 54 συνολικά, μαθητές και καθηγητές, του Λυκείου “Centre d’ Ensignement Libre S2” της Λιέγης, ο αντιδήμαρχος Επικοινωνίας κ. Πάττας, αφού τους ευχαρίστησε για την επί σειρά ετών, επιλογή του νησιού, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού τους ταξιδιού στην Ελλάδα, εστίασε στη σπουδαιότητα του να ανακαλύπτει κανείς έναν τόπο μέσα από τον πολιτισμό, τα Μνημεία του, το περιβάλλον και τους κατοίκους του. 

Το ένα τμήμα του Λυκείου αποτελούμενο από 10  μαθητές και δύο καθηγητές παρέμεινε στη Ρόδο από τις 12-17 Μαϊου 2024 και το δεύτερο τμήμα με 38 μαθητές και 4 καθηγητές παρέμεινε στη Ρόδο από τις 14-21 Μαϊου 2024.

Στους μαθητές μοιράσθηκε έντυπο και ψηφιακό ενημερωτικό υλικό και προσφέρθηκαν μελεκούνια, διάφορα τοπικά προϊόντα  και κεράσματα από τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου.

Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Ρόδο επισκέφθηκαν  εκτός από το Παλάτι των Ιπποτών και τον Περίδρομο των Τειχών,  το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Παναγιά του Κάστρου  και άλλα μνημεία της Μεσαιωνικής Πόλης, την Ακρόπολη της Λίνδου, τον οικισμό, τη Φιλέρημο και πολλά αξιοθέατα του νησιού.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Γεώργιος  Τόππος αναφερόμενος γενικά στα εκπαιδευτικά ταξίδια μαθητών και φοιτητών στη Ρόδο τόνισε:  

«Η Ρόδος με την ιστορία, τον πολιτισμό και τα μοναδικά Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Μνημεία που διαθέτει, αλλά και τις περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, αποτελεί ιδανικό προορισμό για εκπαιδευτικό ταξίδι σε μαθητές και φοιτητές. Είναι σπουδαίο να ανακαλύπτει κανείς -και δη μαθητής-  έναν τόπο μέσα από τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τους κατοίκους του».  Ο κ. Τόππος ευχήθηκε καλή διαμονή σε όλους και ό,τι καλύτερο για το μέλλον τους. Εξέφρασε δε την ελπίδα μετά την επιστροφή στην πατρίδα τους να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ρόδου.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα