Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"

18 May 2024, 19:01 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

TornosNews.gr

Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό" που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 12.00 στο ξενοδοχείο De Sol.

Στην εκδήλωση, που συγκέντρωσε περισσότερα από 120 άτομα, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων της Σαντορίνης, ο Επιταχυντής Νεοφυών Επιχειρήσεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, παρουσίασαν στα μέλη και στους καλεσμένους της Ένωσης νέες λύσεις και τεχνολογικές εφαρμογές για την βελτιστοποίηση των λειτουργιών και των υπηρεσιών των ξενοδοχείων αλλά και την συνολικότερη αναβάθμιση όλων των τουριστικών υπηρεσιών προς τον πελάτη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, startup εταιρείες που έχουν διακριθεί μέσα από το πρόγραμμα επιτάχυνσης Capsule T του Ξ.Ε.Ε., παρουσίασαν νέες υπηρεσίες και προϊόντα και απάντησαν σε καίρια ερωτήματα σχετικά με νέες τάσεις και τεχνολογικές λύσεις για τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό ευρύτερα. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Αντώνη Παγώνη, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκρισή τους, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων για την συνεργασία και υποστήριξή τους στις δράσεις της καθώς και τα μέλη της για το ενδιαφέρον που δείχνουν στις πρωτοβουλίες της. Ο κ. Παγώνης χαιρέτισε την εκδήλωση αναφερόμενος στη μεγάλη σημασία των νέων τεχνολογιών και ψηφιακών εφαρμογών στην επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό ευχόμενος επιτυχημένες και αποδοτικές συμπράξεις μεταξύ των επιχειρήσεων του τουρισμού και της τεχνολογίας, ενώ προανήγγειλε και την πρώτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης τον Οκτώβριο.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απεύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θήρας και πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Θήρας κ. Γεωργία Νομικού.

Την παρουσίαση του επιταχυντή CapsuleT του Ξ.Ε.Ε. πραγματοποίησε η διευθύντρια του προγράμματος κ. Κατερίνα Σαριδάκη, η οποία παρουσίασε τις τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) που προκρίθηκαν στο πρόγραμμα.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις των υπηρεσιών που παρέχουν οι 10 startups που προκρίθηκαν στο πρόγραμμα.

Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκαν συνεδρίες δικτύωσης και b2b συναντήσεις μεταξύ των δημιουργών των startups και ξενοδόχων - επιχειρηματιών που παρακολούθησαν την εκδήλωση, ενώ ακολούθησε ελαφρύ γεύμα προσφορά του ξενοδοχείου De Sol και Networking μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της αλλά και σε όσους δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, δεσμευόμενη να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των συναδέλφων ξενοδόχων.

Tις υπηρεσίες τους παρουσίασαν οι ακόλουθες εταιρείες:

Deliverback

Η Deliverback είναι υπηρεσία τεχνολογίας  για τα ξενοδοχεία που βοηθάει να επιστρέψουν πίσω τα ξεχασμένα  αντικείμενα των πελατών τους εύκολα γρήγορα και οικονομικά.

Η υπηρεσία είναι δωρεάν για τα ξενοδοχεία GDPR  και πολύ εύκολη στην χρήση. Με την Deliverback μειώνετε τον χρόνο διαχείρισης των απολεσθέντων και συνεπώς και το κόστος που προκύπτει από αυτά.  

EV Loader

Η ομάδα του EV Loader βοηθά τον ενδιαφερόμενο να επιλέξει τον κατάλληλο φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και την λύση πληρωμών που ταιριάζει καλύτερα στο κατάλυμά του: 1) Πληρωμή από τον επισκέπτη μέσω Mobile App, 2) Πληρωμή από το επισκέπτη σε ενσωματωμένο τερματικό POS, 3) Αντιστοίχιση καρτών RFID με δωμάτια και καταγραφή υπολοίπου ανά δωμάτιο 

Hotellisense

Η BI hotel analytics πλατφόρμα της Hotellisense βοηθάει τους ξενοδόχους να αναλύουν σε πραγματικό χρόνο τα data τους και να λαμβάνουν στοχευμένες αποφάσεις για αύξηση εσόδων, κρατήσεων και κερδοφορίας.

Hoteltoolbox

Με το HotelToolbox, οι ξενοδόχοι αυξάνουν τα έσοδα τους, οργανώνουν και παρακολουθούν τις λειτουργίες του ξενοδοχείου, μειώνουν τα λειτουργικά τους κόστη, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγικότητα του προσωπικού και αναβαθμίζοντας το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσίες στους πελάτες τους. 

kleesto

Η kleesto αναπτύσσει το πρώτο αυτόνομο σύστημα διαχείρισης κρατήσεων για εκδρομές, δραστηριότητες και υπηρεσίες μεταφορών. Με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, αυτοματοποιεί τη διαχείριση κρατήσεων, στόλου, εξοπλισμού και προσωπικού, βελτιώνοντας τη λήψη αποφάσεων και ενισχύοντας την κερδοφορία των τουριστικών επιχειρήσεων. https://kleesto.com/

 Mystery Pot

To Mystery Pot είναι μια πρωτοποριακή εφαρμογή που μειώνει τη σπατάλη τροφίμων από καταστήματα και ξενοδοχεία, προσφέροντας στους καταναλωτές την ευκαιρία να αγοράσουν φρέσκα τρόφιμα που περίσσεψαν πολύ πιο οικονομικά. https://mystery-pot.com/


Orbito Travel

Το orbito travel είναι η πρώτη διαδικτυακή ταξιδιωτική πλατφόρμα για ταξιδιώτες με περιορισμένη κινητικότητα, καλύπτοντας όλες τις επιμέρους ανάγκες τους (προσβάσιμη αλυσίδα) και εστιάζοντας στην ανάδειξη της προσβασιμότητας των ξενοδοχείων. 

Primehost

Η PrimeHost αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να αυτοματοποιήσει πλήρως την επικοινωνία μεταξύ των παρόχων φιλοξενίας και των επισκεπτών, δημιουργώντας άμεσες, καλογραμμένες & προσωποποιημένες απαντήσεις, σε κάθε ερώτηση του επισκέπτη. 

Unlimited Adrenaline

Η Unlimited Adrenaline έχει δημιουργήσει το 1ο πρόγραμμα για ξενοδοχεία και καταλύματα ώστε να προσφέρουν δραστηριότητες και εμπειρίες μέσα από ένα έτοιμο δίκτυο 600 παρόχων, μέσω διαφόρων αυτοματοποιημένων εργαλείων με online booking.

Vivestia

Η Vivestia αξιοποιεί την τεχνολογία των Ρεαλιστικών Μοντέλων Εικονικής Περιήγησης - VR Tours για προβολή και εκμίσθωση ξενοδοχείων, πολυτελών καταλυμάτων και σκαφών αναψυχής, μειώνοντας το ρίσκο επιλογής καταλύματος στο διαδίκτυο. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα