Δύο εικαστικές εκθέσεις στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

22 Feb 2024, 07:41 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Δύο εικαστικές εκθέσεις στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δύο ενδιαφέρουσες εικαστικές εκθέσεις έχουν προγραμματιστεί από τον Απρίλιο έως και τον Νοέμβριο και από τον Νοέμβριο έως τον Μάιο του 2025 αντίστοιχα, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.

Πρόκειται για τις εκθέσεις «Δυνατές στο χρόνο», με έργα της Ρένα Παπασπύρου και της Άσπας Στασινοπούλου και «Γυναικείες υπογραφές από χρόνο σε χρόνο», με έργα από τη μόνιμη συλλογή του Μ.Σ.Τ. σε επιμέλεια του Κώστα Χρηστίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης δημιουργήθηκε το 1992 και είναι ένας από τους σημαντικότερους περιφερειακούς πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας. Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα έχει να επιδείξει ένα πλούσιο έργο με πολύ επιτυχημένες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές παραγωγές. Το Μουσείο είναι αφοσιωμένο στον ρόλο του τόσο ως χώρος προαγωγής, καταγραφής και μελέτης της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας όσο και ως εκπαιδευτικός οργανισμός άτυπης μάθησης.

Στον κεντρικό του χώρο της οδού Μεσολογγίου 32 και στους εναλλακτικούς χώρους που χρησιμοποιεί ο θεσμός, έχουν οργανωθεί και φιλοξενηθεί εκθέσεις με έργα της Μόνιμης Συλλογής, καθώς και περιοδικές εκθέσεις με έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται προγράμματα και συνεργασίες με αντίστοιχους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ στους χώρους του Μουσείου έχουν διοργανωθεί συναντήσεις εκπροσώπων διαφόρων ιδρυμάτων, θεωρητικών και καλλιτεχνών από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των εκθέσεων λειτουργούν καθημερινά εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Τέλος, οι εκθέσεις στο Μουσείο, αποσκοπούν στο να επικοινωνήσουν στους συμμετέχοντες μεθοδολογίες, τρόπους και δομές, οι οποίες αξιοποιούνται στην επεξεργασία των νέων πρότυπων παραγωγής και διοχέτευσης της γνώσης και της τέχνης.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα