Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024

08 May 2024, 11:50 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024

Facebook Twitter Linkedin

Τέσσερα ξενοδοχειακά deals πραγματοποιήθηκαν μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2024, που είχαν ως επίκεντρο ξενοδοχεία στην Αθήνα, την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Νάξο και τη Ρόδο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, που συγκεντρώνει η GBR Consulting:

  • Η Attica Group ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι απέκτησε το τριάστερο ξενοδοχείο Galaxy Hotel στη Νάξο με 54 δωμάτια, έναντι 14 εκατ. ευρώ, μέσα από θυγατρική της Attica Blue Hospitality. Το ξενοδοχείο βρίσκεται δίπλα στο Naxos Resort Beach Hotel το οποίο εξαγοράστηκε από τον όμιλο το 2021 έναντι 6,5 εκατ. ευρώ.
  • Τον Φεβρουάριο του 2024, δύο ξενοδοχεία σε Κρήτη και Κέρκυρα εξαγοράστηκαν από τον νέο ξενοδοχειακό όμιλο που διαμορφώθηκε από συνεργασία της οικογένειας Παπαδάκη που έχει στην ιδιοκτησία της την DTS Incoming Hellas, του προέδρου της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανικής Τουριστικής Βιομηχανίας Sören Hartmann και του ιδιοκτήτη πολυτελών ξενοδοχείων στην Ευρώπη, την Αίγυπτο και την Τυνησία Ferid Nasr. Ο όμιλος, ο οποίος ονομάζεται G Hotel Collection, εξαγόρασε έναντι 97 εκατ. ευρώ τα πεντάστερα Serita Beach Hotel, 276 δωματίων, στην Κρήτη και Roda Beach Resort & Spa 520 δωματίων στην Κέρκυρα. Τα ξενοδοχεία αυτά προηγουμένως ήταν στην ιδιοκτησία του αείμνηστου Κώστα Μήτση, ο οποίος πριν φύγει από τη ζωή τα μεταβίβασε στη σύζυγό του, Ελένη Λαμπίρη που ίδρυσε την αλυσίδα A Hotel. Τα ξενοδοχεία θα διαχειρίζεται μια νέα ομάδα αυτή τη σεζόν και στη συνέχεια θα ανακαινισθούν με στόχο να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις τους.
  • Η H Hotels Collection του ομίλου Χατζηλαζάρου, ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του 2024 την εξαγορά του τετράστερου ξενοδοχείου Titania στην Αθήνα, έπειτα από την εξαγορά του πεντάστερου Rhodes Bay Hotel & Spa (πρώην Amathus) που περιλάμβανε το Elite Suites Rhodes Bay τον Ιανουάριο του 2024, με σύνολο 357 δωματίων. Και τα δύο ξενοδοχεία είχαν ιδιοκτήτη την London & Regional. Το Titania, 385 δωματίων, είχε αγοραστεί τον Ιούλιο του 2019 από την L+R έναντι 50 εκατ. ευρώ.
  • Επίσης, η εταιρία ασφαλίσεων InterLife απέκτησε το τετράστερο ξενοδοχείο Elite στη Ρόδο. 

    Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην καρδιά της Ρόδου, μόλις λίγα μέτρα από την κοσμοπολίτικη παραλία “Elli Beach” και τη μαγευτική πλατεία “100 Χουρμαδιές”, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκεται η μεσαιωνική πόλη.

    Πολυτελούς κατασκευής και πλήρως ανακαινισμένο, το ξενοδοχείο αναπτύσσεται σε 6 ορόφους, διαθέτει 46 δωμάτια και 2 σουίτες, συνολικής χωρητικότητας 104 κλινών, ενώ λειτουργεί όλο το χρόνο.

 

 

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα