Σημαντική πηγή εσόδων το εισερχόμενο οδικό τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία

28 Mar 2024, 07:01 | ΑΓΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Σημαντική πηγή εσόδων το εισερχόμενο οδικό τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με έντονη την ελληνική παρουσία πραγματοποιήθηκε στη Σόφια η 40η ετήσια Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Holiday & Spa Expo.

Η εν λόγω Έκθεση αποτελεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο γεγονός του είδους του στη Βουλγαρία και φιλοξενεί επαγγελματίες και κρατικούς φορείς του τουρισμού. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον ιδιωτικό φορέα «PRIM EXPO» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.

Φέτος η Έκθεση κατέγραψε ευρεία συμμετοχή από κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς του τουριστικού κλάδου και η χώρα μας κατέγραψε, για ακόμη ένα έτος, μια από τις σημαντικότερες διεθνείς παρουσίες στην Έκθεση, τόσο από πλευράς εύρους συμμετεχόντων όσο και από πλευράς προβολής στα εγχώρια ΜΜΕ και στο βουλγαρικό κοινό. Εκπροσωπήθηκε επισήμως από περίπτερα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Βόλου, Σουφλίου, Νέστου, Καβάλας και Παγγαίου.

Κατά τα τελευταία έτη και παρά τις προκλήσεις που διαμόρφωσε η πανδημία για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία, το εισερχόμενο (οδικό, κυρίως) τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία έχει αναδειχθεί σε σημαντική πηγή εσόδων και εισπράξεων για τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, κυρίως της Βορείου Ελλάδος. Τη δυναμική αυτή έσπευσαν να αξιοποιήσουν και φέτος οι συμμετέχοντες ελληνικοί φορείς, παρουσιάζοντας δελεαστικές προσφορές και πακέτα τουριστικών υπηρεσιών προς το βουλγαρικό κοινό και τους επαγγελματίες εν όψει της επικείμενης θερινής τουριστικής περιόδου. Ειδικότερος στόχος της φετινής συμμετοχής υπήρξε η προβολή και προώθηση στη βουλγαρική αγορά λιγότερο γνωστών τουριστικών προορισμών της χώρας μας, όπως ο Βόλος και το Σουφλί με στόχο την προσέλκυση του ενδιαφέροντος Βούλγαρων τουριστικών πρακτόρων και τουριστών για τις περιοχές αυτές.

Ολιγόλεπτες παρουσιάσεις σε ειδικό χώρο της εκδήλωσης πραγματοποίησαν, με χρήση κατάλληλου τεχνολογικού εξοπλισμού, αλλά και με δυνατότητα ανάδειξης του γαστριμαργικού πλούτου των επιμέρους περιοχών, οι περισσότεροι συμμετέχοντες Δήμοι και Περιφέρειες. Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων αυτών, ανεδείχθη το εύρος των διαφορετικών προορισμών, των υπηρεσιών και της μεγάλης ποικιλίας εναλλακτικών ειδών τουρισμού που προσφέρονται στους διάφορους τουριστικούς προορισμούς των συμμετεχουσών Περιφερειών και Δήμων (θαλάσσιος παραθεριστικός τουρισμός, yachting, γαστρονομικός τουρισμός - οινοτουρισμός, ιαματικός τουρισμός και τουρισμός ευεξίας, ορειβατικός τουρισμός, προσκυνηματικός τουρισμός κλπ.). Αριθμός άνω των 100 ατόμων, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, παρέστησαν στις παρουσιάσεις αυτές, εκδηλώνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους προβαλλόμενους τουριστικούς προορισμούς. Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων στις παρουσιάσεις είναι ότι το επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού είναι άριστο και με προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης.

  • Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Σόφια που είχε ενεργή παρουσία κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

 

 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα