Συνέδριο Πάρος-Αντίπαρος-Δεσποτικό στην Πάρο

22 May 2024, 07:16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Συνέδριο Πάρος-Αντίπαρος-Δεσποτικό στην Πάρο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 30 και 31 Μαΐου στην Πάρο, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του συνεδρίου με τίτλο, Πάρος-Αντίπαρος-Δεσποτικό, το οποίο μεταξύ άλλων συνδιοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Στόχος του συνεδρίου, είναι να προβληθεί το έργο της υπηρεσίας από το 2014 έως το 2024, με την ταυτόχρονη προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, κυρίως των δύο νησιών και των νησίδων γύρω από αυτά.

Η Πάρος και η Αντίπαρος, είναι από τα νησιά που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Οι σπουδαιότεροι αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία όπως το αρχαίο Νεκροταφείο, το Δεσποτικό, οι Κουκουναριές, τα αρχαία λατομεία, η Καταπολιανή, το κάστρο Αντιπάρου, το Αγριόκαστρο και τα μοναδικά ευρήματα, ελκύουν κάθε χρόνο επισκέπτες αλλά και μελετητές από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Μπορούν δε να αποτελέσουν με την αξιοποίησή τους και προβολή τους πόλο έλξης περισσότερων τουριστών.

Την τελευταία δεκαετία, σωστικές ανασκαφές όπως στη Λάγγερη και το Υστέρνι, έφεραν στο φως νέες θέσεις ή σημαντικά ευρήματα, ενώ οι συστηματικές ανασκαφές στο Αρχαίο εργαστήριο γλυπτικής και στο Δεσποτικό, προχώρησαν σε μεγάλο βαθμό, προσθέτοντας γνώσεις για τη μεσαιωνική Πάρο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το συνέδριο αναμένεται να αποτελέσει την αφετηρία για μια πιο έντονη δραστηριότητα ως προς την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα