Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια

02 May 2024, 11:41 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το μεγαλύτερο «παράθυρο» κρατήσεων στον κόσμο, δηλαδή τη χρονική περίοδο που μεσολαβεί από την κράτηση μέχρι την αναχώρηση για το ταξίδι, κατέγραψε η Ευρώπη το 2023, σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας διαχείρισης στον κλάδο της φιλοξενίας Cloudbeds. Επιπλέον, το «παράθυρο» σημείωσε αύξηση σε όλες τις περιοχές του κόσμου με εξαίρεση τη Β. Αμερική.

Τα στοιχεία της έκθεσης «State of Independent Lodging Report» της Cloudbeds, τα οποία αντλήθηκαν από δείγμα 10.000 ανεξάρτητων μονάδων, από μπουτίκ ξενοδοχεία, ξενώνες και B&B μέχρι ξενοδοχειακούς ομίλους, από 100 χώρες της Β. Αμερικής, της Λ. Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας-Ειρηνικού, δείχνουν ότι το παράθυρο κρατήσεων στην Ευρώπη κατά την προηγούμενη χρονιά διαμορφώθηκε, κατά μέσο όρο, στις 46 ημέρες, κατά 6 ημέρες αυξημένο από το 2022.

Στη Λ. Αμερική και στην Ασία-Ειρηνικό, το «παράθυρο» ήταν σημαντικά μικρότερο και ανήλθε σε 32 και 31 ημέρες αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Cloudbeds, οι τάσεις αυτές έχουν παραμείνει σχετικά ίδιες τα τελευταία χρόνια, παρότι οι διαφορές μεταξύ των περιοχών έχουν γίνει πιο έντονες. Την ίδια ώρα, το παράθυρο στη Β. Αμερική παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, στις 40 ημέρες.

Όπως επισημαίνει ο συνιδρυτής και CEO της Cloudbeds, Adam Harris, η τάση για μεγαλύτερο παράθυρο κράτησης αναδεικνύει την άνοδο της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών στο σχεδιασμό ταξιδιών από νωρίς. Ενώ οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να προσφέρουν value γεμίζοντας τα άδεια δωμάτια, τα ξενοδοχεία μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά από την προώθηση των προκρατήσεων, αποκομίζοντας μεγαλύτερη σταθερότητα και εισοδήματα, υπογραμμίζει.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα