Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος

02 May 2024, 07:12 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Δήμος Κρωπίας γνωμοδότησε υπέρ επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την λειτουργία του έργου επεμβάσεων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην παραλιακή στο τμήμα από Βάρκιζα έως Σούνιο. 

Το συνολικό μήκος της εξεταζόμενης Λ. Βουλιαγμένης - Βάρκιζας – Σουνίου είναι περί τα 31 χλμ. και διέρχεται από την Βάρκιζα, το Λαγονήσι, την Σαρωνίδα, την Παλαιά Φώκαια και φτάνει ως τον οικισμό Θυμάρι. Από το σύνολο των 31 χλμ., οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αφορούν στα 18,6 χλμ.

Το μελετώμενο έργο περιλαμβάνει:

- Βελτίωση των γεωμετρικών στοιχείων των καμπύλων της κεντρικής αρτηρίας της ΕΟ-91, προκειμένου να εξασφαλιστεί ταχύτητα μελέτης από 50 Km έως 70 Km σε όλο το εξωαστικό μήκος της οδού

-Διαχωρισμός των αντίθετων ρευμάτων κυκλοφορίας.

-Κατασκευή 10 κυκλικών κόμβων σε διασταυρώσεις που καλούνται να εξυπηρετήσουν μεγάλο φόρτο, οι οποίοι ρυθμίζουν με ασφάλεια όλες τις κινήσεις, αυξάνουν την κυκλοφοριακή ικανότητα της υφιστάμενης αρρύθμιστης διασταύρωσης και επιτρέπουν την αναστροφή στην κίνηση.

-Κατασκευή πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού όπου κρίθηκε αναγκαίο.

-Κατασκευή ενός παράδρομου, σε επιλεγμένο σημείο, προκειμένου να συνδεθούν κάθετοι οδοί που συμβάλλουν σε ακατάλληλη θέση σε προτεινόμενο κυκλικό κόμβο.

-Κατασκευή ενός ποδηλατόδρομου

-Κατασκευάζονται επεκτάσεις υφιστάμενων κάτω διαβάσεων πεζών και νέων όπου αυτό απαιτείται.

Επιπλέον, ο Δήμος Κρωπίας πρότεινε λαμβάνοντας υπόψη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία έχει εγκριθεί η προμελέτη κατασκευής κυκλικού κόμβου στο 36 χλμ Λεωφόρου Αθηνών- Σουνίου και των συνοδών Τεχνικών έργων για την αποπεράτωση και λειτουργία του γειτνιάζοντος Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος ΗΛΙΟΣ, την ενσωμάτωση στο πλαίσιο της διαβούλευσης αυτού του κόμβου με χαρακτηρισμό 11ος κυκλικός κόμβος.

Ο εν λόγω ισόπεδος κυκλικός οδικός Κόμβος έχει μελετηθεί σε επίπεδο Προμελέτης και βρίσκεται επί της Λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου στη θέση συμβολής της οδού Κέκροπος στο Κορωπί.

Συγκεκριμένα ως προς την υλοποίηση των έργων αυτά αφορούν:

α) στην κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου επί της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου στη θέση συμβολής της οδού Κέκρωπος

β) την κατασκευή τεχνικού έργου Κ/Δ πεζών, κάτωθεν της παραλιακής Οδού Αθηνών-Σουνίου στη θέση του κόμβου στο 36ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου και

γ) την κατασκευή πεζογέφυρας άνωθεν της οδού Κέκρωπος για την διασύνδεση των δύο τμημάτων του ξενοδοχειακού συγκροτήματος καθώς και στην προμελέτη προτεινόμενων αντιπλημμυρικών έργων αποχέτευσης-αποστράγγισης ομβρίων υδάτων.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα