Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas

02 May 2024, 07:05 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 15 έως τις 19 Μαϊου, με έναρξη στις 14 Μαΐου από τη Θεσσαλονίκη, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του ποδηλατικού αγώνα ΔΕΗ International Tour of Hellas.

Πρόκειται για έναν πενθήμερο, διεθνή επαγγελματικό αγώνα, στον οποίο θα συμμετέχουν επαγγελματίες ποδηλάτες και μέλη εθνικών ομάδων από όλο τον κόσμο, που θα διασχίσουν με τα ποδήλατά τους 4 περιφέρειες της χώρας και περισσότερους από 50 δήμους.

Στο πλαίσιο της δράσης, θα πραγματοποιηθούν πολλές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των θεατών κάθε ηλικίας.

Παράλληλα, η παγκόσμια προβολή του αγώνα, θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 2 δισ. τηλεθεατές, λάτρεις και χρήστες του ποδηλάτου να παρακολουθήσουν την αγωνιστική δράση και τις ομορφιές των περιοχών της Ελλάδας, τις οποίες θα διασχίσουν οι αθλητές με τα ποδήλατά τους, προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο τα κατά τόπους τουριστικά προϊόντα. Εξάλλου, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής, περίπου το 10% των συμμετεχόντων επιστρέφουν τα επόμενα χρόνια στην περιοχή διεξαγωγής για τις οικογενειακές τους διακοπές. Επίσης, παρατηρείται μεγάλο οικονομικό όφελος σε επιχειρήσεις διαμονής, εστίασης, μεταφορών, υπηρεσιών ενοικίασης αυτοκινήτων, λιανεμπόριο κ.α.

Περαιτέρω, ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί μία από τις ανερχόμενες θεματικές κατηγορίες τουρισμού που στοχεύει στην προσέλκυση επισκεπτών που ταξιδεύουν για να βιώσουν αθλητικές εμπειρίες καθώς και για να συμμετάσχουν σε αθλητικές διοργανώσεις, στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα