Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών

02 May 2024, 11:49 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Εκστρατεία για τον αειφόρο τουρισμό στη Μαγιόρκα, με τη συνδρομή των τουριστών, εγκαινίασαν στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου το Συμβούλιο του νησιού Consell de Mallorca με το Ίδρυμα Διατήρησης της Μαγιόρκα (Mallorca Preservation). Η καμπάνια βρίσκεται σε εξέλιξη σε διάφορα μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και σε κοινωνικά δίκτυα.

„Have fun with respect“ (Διασκεδάστε με σεβασμό) είναι το νέο μήνυμα της καμπάνιας, που παρουσίασε το νησιωτικό συμβούλιο της Μαγιόρκα μαζί με τη διοίκηση της πόλης της Πάλμα, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους τουρίστες ώστε να συμπεριφέρονται με σεβασμό και υπευθυνότητα στις Βαλεαρίδες Νήσους κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Με το μήνυμα αυτό η τοπική διοίκηση ουσιαστικά δηλώνει στους τουρίστες, αλλά και στους ντόπιους, ότι δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές κακές συμπεριφορές, όπως η υπερβολική χρήση αλκοόλ, οι βανδαλισμοί, η ηχορύπανση, η χρήση ναρκωτικών και η «δημόσια ούρηση». Τα πρόστιμα θα φτάνουν τώρα μέχρι και τα 1.000 ευρώ. Για την εμπέδωση του σεβασμού θα υπάρχει αυξημένη παρουσία της αστυνομίας. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, Γερμανοί και Βρετανοί αστυνομικοί θα υποστηρίζουν τους Ισπανούς συναδέλφους τους.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η εκστρατεία, με κεντρικό μήνυμα το "Welcome! Perhaps" που έχει τον ίδιο στόχο: Να αντιληφθούν τουρίστες και ντόπιοι ότι όλοι ότι μπορούν να συμβάλουν στη βιωσιμότητα μέσα από μικρές ενέργειες.

Η καμπάνια υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Mallorca Preservation, που νοιάζεται για το μέλλον του προορισμού με στόχο να διατηρήσει όλα όσα κάνουν το νησί μοναδικό, τόσο από πλευράς φυσικού περιβάλλοντος όσο και πολιτισμού και παραδόσεων. Με τις δωρεές που συγκεντρώθηκαν, το Ίδρυμα στηρίζει φορείς που δεσμεύονται για τη διατήρηση, την προστασία και τη βιωσιμότητα του νησιού. Οι δράσεις εστιάζονται σε τομείς όπως η διατήρηση της θάλασσας, η βιολογική γεωργία, η προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και η αειφόρος ανάπτυξη.

Ορισμένα από τα μηνύματα προς τους τουρίστες:

  • Η Μαγιόρκα θα είναι το σπίτι σας για λίγο, φροντίστε το σαν να ήταν δικό σας
  • Τα ίχνη αξέχαστων στιγμών θα είναι το μόνο που θα αφήσεις πίσω σου.
  • Αξία έχει το τοπικό. Αγοράστε, καταναλώστε και ζήστε τοπικά.
  • Παρατηρήστε τη θαλάσσια ζωή. Τραβήξτε μόνο φωτογραφίες, μην σκοτώσετε τίποτα εκτός από το χρόνο.

Σημειώνεται ότι οι Βαλεαρίδες Νήσοι υποδέχθηκαν το 2023 πάνω από 14 εκατομμύρια παραθεριστές, ενώ οι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 900.000. Γι αυτό οι ταξιδιώτες ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν τους πόρους με υπευθυνότητα και σεβασμό.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα