Δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού για τα Άτομα με Αναπηρία στην Ελλάδα

16 May 2024, 10:36 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

TornosNews.gr

Δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού για τα Άτομα με Αναπηρία στην Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) για Άτομα με Αναπηρία στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σε Αττική, Αργολίδα και Κρήτη με μεγάλη επιτυχία από τις 19 έως τις 28 Απριλίου 2024.

Η δράση αποτελεί μια ακόμη πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ετησίου Σχεδίου Δράσης 2024 του Υπουργείου Τουρισμού στο οποίο μεταξύ άλλων προβλέπεται ως ξεχωριστή ενότητα η "Προστασία των Δικαιωμάτων των ΑμεΑ".

Μέσω της συγκεκριμένης δράσης, η Ελλάδα προβάλλεται στις ΗΠΑ ως τουριστικός προορισμός που στηρίζει την ισότητα και τη συμπερίληψη.

Η Αμερικανίδα καθηγήτρια πανεπιστημίου και αρθρογράφος Ellen Stohl και οι συνοδοί της που παρακολούθησαν τη συγκεκριμένη δράση, αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από την παραμονή τους στη χώρα μας.

Σχετικό άρθρο της κας Stohl σχετικά με την προσβασιμότητα και τις υποδομές για άτομα με κινητικά προβλήματα στους ελληνικούς προορισμούς θα δημοσιευθεί στο φθινοπωρινό τεύχος του αμερικανικού περιοδικού "New Mobility Magazine", που εξειδικεύεται σε θέματα ποιότητας ζωής για άτομα σε αναπηρικό αμαξίδιο.



Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα