Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

16 Apr 2024, 16:00 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

TornosNews.gr

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Υπουργός Τουρισμού παρευρέθηκε στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας, ενόψει των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι.

Η Υπουργός Τουρισμού δήλωσε:

Σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα γεννήθηκε ξανά στην ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας θυμίζοντάς μας πως ήταν, είναι και θα είναι ο πυρσός της ανθρώπινης ύπαρξης, ο δεσμός των εθνών και των ανθρώπων.

Σήμερα το κοίλο κάτοπτρο έγινε ξανά φωλιά του ήλιου με τις αχτίδες του να δίνουν ζωή στο ωραίο, το μεγάλο και το αληθινό.

Σήμερα η καρδιά της γης χτύπησε δυνατά στην Αρχαία Ολυμπία σε μια μαγευτική, συγκινητική Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Η Ολυμπιακή φλόγα, σύμβολο οικουμενικότητας και αδελφοσύνης, φωτίζει τον δρόμο προς τον σύγχρονο κόσμο με σταθμούς τις πανανθρώπινες, διαχρονικές, κλασικές αξίες.

Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκινά από την Ολυμπία, την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, των αγώνων της ζωής και της θέλησης.

Θα φτάσει στην Πόλη του Φωτός, στο Παρίσι της Δημοκρατίας και του Διαφωτισμού.

Θα περάσει από παντού χωρίς ποτέ να ξεπεραστεί. Στέλνοντας το μήνυμα της ειρήνης και της συνύπαρξης.

Θα αλλάξει χέρια, γιατί γι’ αυτό γεννήθηκε το φως. Για να μεταλαμπαδεύεται.

Σήμερα όλος ο κόσμος έχει στραμμένο το βλέμμα του στον ουρανό της Ολυμπίας. Στο γαλάζιο της Ελλάδας. Να κοιτάμε ψηλά, να κοιτάμε μακριά, να είμαστε κοντά.  Ο ένας με τον άλλον. Αυτό είναι πολιτισμός.

Να κρατήσουμε τη Φλόγα!
...

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα