Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου

30 Apr 2024, 07:18 | ΞΕΕ

Σοφία Κοντογιάννη

Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος θα χρηματοδοτήσει την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου δράσης για την ανάδειξη του Ν. Έβρου ως «Γεωπάρκο» της UNESCO, δεδομένου ότι ο Έβρος αποτελεί έναν ανεξερεύνητο και αναξιοποίητο τουριστικό θησαυρό.

Μέσω της σύνθεσης της πολιτιστικής, της φυσικής και της γεωλογικής - γεωμορφολογικής κληρονομιάς, προς μία κατεύθυνση και στόχο ένα τελικό «προϊόν», ο Έβρος μπορεί να καταστεί ένας τουριστικός προορισμός με ανεξάντλητες ευκαιρίες και αναπτυξιακές προοπτικές.

Μία ολιστική προσέγγιση διαχείρισης, παρουσίασης και προβολής αυτού του αποθέματος μπορεί να προσελκύσει ανθρώπους κάθε ηλικίας και εθνικότητας, οικογένειες, εκδρομικά γκρουπ, αλλά και μεμονωμένους επισκέπτες, στους οποίους θα προσφέρεται η δυνατότητα να εμπλουτίσουν την επίσκεψή τους στην περιοχή, με νέα σημεία ενδιαφέροντος και νέες εμπειρίες.

Τονίζεται ότι η ανάγκη αυτή γίνεται σήμερα ακόμα πιο επιτακτική, έπειτα από την τεράστια - περιβαλλοντική και όχι μόνο - καταστροφή που υπέστη ο Έβρος το 2023 από τις πυρκαγιές που επί 16 ημέρες κατέκαψαν περίπου 1.000.000 στρέμματα του νομού.

Το Σχέδιο δράσης θα έχει ως αντικείμενο τη συγκέντρωση, καταγραφή, μελέτη, τεκμηρίωση και αξιολόγηση των σπουδαιότερων σημείων πολιτιστικού, ιστορικού, φυσικού, περιβαλλοντικού, γεωλογικού και γεωμορφολογικού ενδιαφέροντος του Έβρου. Επίσης, θα έχει ως αντικείμενο την έξυπνη και γόνιμη μεταξύ τους σύνδεση και σύνθεση, και την αποτελεσματική, συνδυαστική και ουσιαστική προβολή και ανάδειξή τους, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλήρες, ολοκληρωμένο, δυναμικό και πρωτότυπο «πακέτο», που θα σχετίζεται άμεσα με τον τουρισμό, αλλά και με την εκπαίδευση.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα