Αερομεταφορές: 22 νέες και εποχικές συνδέσεις ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Αθήνας το Μάιο

17 May 2024, 13:37 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αερομεταφορές: 22 νέες και εποχικές συνδέσεις ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Αθήνας το Μάιο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

22 νέες συνδέσεις και εποχιακές πτήσεις που επαναφέρονται για άλλη μια χρονιά, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα πτήσεων των αεροπορικών εταιριών από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας το Μάιο του 2024.

Ειδικότερα, στις 2 Μαΐου επανέρχονται οι εποχικές συνδέσεις της  Air Transat με Τορόντο και της Aegean με Τουλούζη, ενώ στις 5 Μαΐου ξεκίνησε η εποχική σύνδεση της Air Transat με το Μόντρεαλ. Στις 7 Μαΐου επανήλθαν οι συνδέσεις της American Airlines με Σικάγο και Φιλαδέλφεια, που ξεκίνησαν ένα μήνα νωρίτερα σε σχέση με το καλοκαίρι του 2023, ενώ πραγματοποιήθηκε και η πρώτη εποχική πτήση της Aegean προς Σεβίλλη.

Στις 8 Μαίου έγινε εκκίνηση για την εποχική σύνδεση της Aegean με Βαλένθια, και στις 15 Μαΐου με Νυρεμβέργη. Ακολούθως, στις 16 Μαΐου ξεκίνησαν οι συνδέσεις της Air Canada με Τορόντο, με αύξηση της συχνότητας πτήσεων από 7 σε 9 εβδομαδιαίες λόγω της ισχυρής ζήτησης για ταξίδια προς την Αθήνα και των ήδη υψηλών συντελεστών βάρους του αερομεταφορέα.

Από σήμερα, 17 Μαΐου , ξεκινά η εποχική σύνδεση της Air Europa με τη Μαδρίτη και στις 18 Μαΐου της Air Canada με το Μόντρεαλ, με αυξημένη συχνότητα πτήσεων από 7 σε 10 σε εβδομαδιαία βάση λόγω αυξημένης ζήτησης για την Αθήνα. Στις 19 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι συνδέσεις της Saudi Arabian Airlines με Τζέντα, σε επίπεδο εποχικών πτήσεων που συμπληρώνουν την υπηρεσία της Aegean σε αυτό το δρομολόγιο καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Στις 20 Μαΐου επανέρχονται τρεις εποχικές πτήσεις της Aegean, προς Σπλιτ, Πάλμα ντε Μαγιόρκα και Ανόβερο, και στις 24 Μαΐου η United Airlines ξεκινά τις συνδέεις με Σικάγο, με την Αθήνα να αποτελεί νέο προορισμό για τον αερομεταφορέα το 2024, ο οποίος συμπληρώνει την εποχική υπηρεσία της American Airlines στο ίδιο δρομολόγιο. Η πρώτη σύνδεση της Αθήνας με το Σικάγο ήταν το 2019.

Επιπλέον, στις 25 Μαΐου ξεκινά η εποχική σύνδεση της Croatia Airlines με Σπλιτ.

Στις 28 Μαΐου, εγκαινιάζεται η νέα σύνδεση της easyJet από την Αθήνα προς Νίκαια, που είναι συμπληρωματική του αντίστοιχου δρομολογίου των Aegean και Air France.

Στις 30 Μαΐου ξεκινά η σύνδεση της Norse Atlantic, νέος αερομεταφορέας για το αεροδρόμιο της Αθήνας, με Νέα Υόρκη, συμπληρωματικά ως προς το ίδιο δρομολόγιο των American, Delta, United και Emirates.

Τέλος, στις 31 Μαΐου , ξεκινούν οι πτήσεις της SmartWings προς Πράγα, με το ίδιο δρομολόγιο να πραγματοποιείται επίσης από την Aegean και τη Eurowings, ενώ επανέρχονται και οι εποχικές συνδέσεις της Volotea με Μπάρι και Ντουμπρόβνικ.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα