Η Όλ. Κεφαλογιάννη κεντρική ομιλήτρια στην τιμητική εκδήλωση για τον ιδρυτή της Grecotel Νίκο Δασκαλαντωνάκη

21 May 2024, 09:38 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

TornosNews.gr

Η Όλ. Κεφαλογιάννη κεντρική ομιλήτρια στην τιμητική εκδήλωση για τον ιδρυτή της Grecotel Νίκο Δασκαλαντωνάκη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

«Ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης είναι ένας χαρισματικός επιχειρηματίας που έβαλε ανεξίτηλα την σφραγίδα του όχι μόνο στον ελληνικό τουρισμό, αλλά και στην ελληνική επιχειρηματικότητα», υπογράμμισε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, κεντρική ομιλήτρια στην τιμητική εκδήλωση, για τον ιδρυτή του ‘‘Ομίλου Grecotel’’ που έγινε  τη Δευτέρα το βράδυ στο Πολεμικό Μουσείο.

Η Υπουργός Τουρισμού αφού συνεχάρη τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Ιωάννη Ταταράκη για την πρωτοβουλία του, έκανε μια ιστορική αναδρομή στο όραμα και τη διορατικότητα των αδελφών Νίκου και Τάκη Δασκαλαντωνάκη που σε δύσκολα χρόνια, επένδυσαν, αγωνίστηκαν σκληρά και σήμερα μετά  από δεκαετίες η Grecotel αποτελεί τον κορυφαίο τουριστικό όμιλο της χώρας με  περισσότερα από 40 ξενοδοχεία σε εμβληματικές τοποθεσίες, στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς του τόπου μας.

Όπως υπογράμμισε η κα Όλγα Κεφαλογιάννη ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης  επέμενε πάντα, σε ένα πυρηνικό δόγμα, που καθόριζε ολόκληρη τη φιλοσοφία του:

«Υποδεχόμαστε τον επισκέπτη στο ξενοδοχείο όπως τον μουσαφίρη στο σπίτι μας.’’
‘‘Ελάχιστοι  τόποι έχουν την ευλογία’’, επεσήμανε η Υπουργός Τουρισμού, ‘‘να γεννήσουν προσωπικότητες όπως η οικογένεια Δασκαλαντωνάκη, ή οικογένεια Βαρδινογιάννη, που καταφέραν να κατακτήσουν τον κόσμο. και όμως ΠΟΤΕ δεν  ξέχασαν από που ξεκίνησαν. Με την πορεία και την προσφορά τους τιμούν το Ρέθυμνο και επιστρέφουν ως αντίδωρο τόσα πολλά στον τόπο και στους ανθρώπους του.’’

Και  η υπουργός κατέληξε:

‘’Ο σημερινός τιμώμενος, ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης αποτελεί ένα ξεχωριστό παράδειγμα επιχειρηματία που κατάφερε να πρωτοπορήσει. Ένα παράδειγμα ανθρώπου που με το οξύ επιχειρηματικό του πνεύμα, το αναπτυξιακό του όραμα, την ακαταμάχητη θέληση του, κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή στον κλάδο του τουρισμού. Το Ρέθυμνο, η Κρήτη, ο ελληνικός τουρισμός του οφείλουν πολλά…’’
...

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα