Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα

07 May 2024, 09:10 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Παγκόσμιος ηγέτης στις Γαλάζιες Σημαίες παρέμεινε η Ισπανία το 2024, συμπληρώνοντας 30 συναπτά έτη, που αναδεικνύεται η χώρα με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες ανάμεσα σε 52 χώρες, που μετέχουν στον θεσμό.

Στη δεύτερη θέση αναδείχθηκε και φέτος η Ελλάδα και τρίτη η Τουρκία.

Έτσι, αυτό το καλοκαίρι, μια Γαλάζια Σημαία, που συμβολίζει την αριστεία στην ποιότητα του νερού, τις υπηρεσίες παραλίας και την ασφάλεια, θα βρίσκεται σε 638 παραλίες, σε 102 μαρίνες και σε 7 τουριστικά σκάφη, σημειώνοντας μικρή αύξηση σε όλες τις κατηγορίες. Συγκεκριμένα, υπάρχουν οκτώ νέες παραλίες που λαμβάνουν τη διάκριση, ενώ 33 παραλίες την ανακτούν .

Στην κατηγορία των μαρινών, η Ισπανία κατέχει την τρίτη θέση με 102 γαλάζιες σημαίες, πίσω από την Ολλανδία και τη Γαλλία.

Σε περιφερειακό επίπεδο, η Βαλένθια προηγείται στην Ισπανία με γαλάζια σημαία σε 159 παραλίες, ακολουθούμενη από την Ανδαλουσία με 156 και τη Γαλικία με 125.

Αξιοσημείωτο ότι μεταξύ των παραλιών με Γαλάζια Σημαία στη Βαλένθια και στη Μαγιόρκα περιλαμβάνονται και παραλίες γυμνιστών. Οι εν λόγω παραλίες, δίνουν έμφαση στην ιδιωτικότητα και τη φυσική ομορφιά σύμφωνα με τα περιβαλλοντικά πρότυπα. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα