"Αξέχαστη" για την ταξιδιωτική βιομηχανία των ΗΠΑ η εφετινή Ημέρα Μνήμης- οι δημοφιλείς πόλεις στο εξωτερικό

14 May 2024, 14:55 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

"Αξέχαστη" για την ταξιδιωτική βιομηχανία των ΗΠΑ η εφετινή Ημέρα Μνήμης- οι δημοφιλείς πόλεις στο εξωτερικό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Περίπου 43,8 εκατομμύρια Αμερικανοί θα ταξιδέψουν 50 μίλια ή περισσότερα από το σπίτι τους την εφετινή Ημέρα Μνήμης, που εορτάζεται τη Δευτέρα  27 Μαΐου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΑΑΑ, της Αμερικανικής Ένωσης Αυτοκινητιστών. Ο αριθμός αυτός, εάν επιβεβαιωθεί, θα σημαίνει αύξηση 4% σε σχέση με το 2023 και ελάχιστα κάτω από τα 44 εκατ. του 2005, που αποτελεί τη χρονιά ρεκόρ με 44 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Η Ημέρα Μνήμης, που γιορτάζεται την τελευταία Δευτέρα του Μαΐου, είναι ομοσπονδιακή αργία στις Ηνωμένες Πολιτείες προς τιμή του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ που έχασαν τη ζωή τους ενώ υπηρετούσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Από το 1868 έως το 1970, εορτάζονταν στις 30 Μαΐου.

Η AAA αναμένει 3,51 εκατομμύρια να ταξιδέψουν αεροπορικώς, (+ 4,8% σε σχέση με το 2023 και + 9% σε σχέση με το 2019). Αυτός ο αριθμός θα είναι ο υψηλότερος στα αεροδρόμια των ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης από το 2005, που σηματοδότησε την κορυφή της ταξιδιωτικής ανάκαμψης μετά την 11η Σεπτεμβρίου .

Η Paula Twidale, η ανώτερη αντιπρόεδρος του AAA Travel, σχολίασε ότι οι εκτιμώμενοι αριθμοί σηματοδοτούν μια δυνατή έναρξη του καλοκαιριού, αλλά και της εφετινής τουριστικής σεζόν για τους Αμερικανούς.

«Δεν έχουμε δει τέτοιους αριθμούς ταξιδιών για το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης εδώ και σχεδόν 20 χρόνια», είπε. «Προβλέπουμε επιπλέον ένα εκατομμύριο ταξιδιώτες αυτό το σαββατοκύριακο σε σύγκριση με το 2019, πράγμα που σημαίνει ότι όχι μόνο ξεπερνάμε τα προ-πανδημικά επίπεδα, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει μια πολύ αισιόδοξη θερινή σεζόν"

Για φέτος, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί εσωτερικού για τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ αυτό το τριήμερο της Ημέρας Μνήμης, είναι οι συνηθισμένοι Ορλάντο, Σιάτλ, Νέα Υόρκη, Λας Βέγκας και Αναχάιμ/Λος Άντζελες. Για τους Αμερικανούς που πηγαίνουν στο εξωτερικό, οι πιο δημοφιλείς πόλεις είναι η Ρώμη, το Βανκούβερ, το Λονδίνο, το Παρίσι και το Δουβλίνο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα