Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο

29 Apr 2024, 11:49 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι Βρετανοί είναι η πρώτη εθνικότητα στον κόσμο μεταξύ των ταξιδιωτών παγκοσμίως που έχουν κάνει ήδη κράτηση για το πρώτο τρίμηνο του 2025 κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024, σε σύγκριση με τις κρατήσεις που έγιναν το 2023 για το αντίστοιχο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία κρατήσεων της Sabre.

Ακολουθούν οι παραθεριστές από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Κορέα και την Αυστραλία, οι οποίοι επίσης έχουν ήδη προχωρήσει σε κράτηση. Το top 10 συμπληρώνουν οι ταξιδιώτες από τη Γαλλία, τη Δανία, τον Καναδά, την Ταϊλάνδη, την Κορέα και την Ταϊβάν. Ανοδική τάση για πρώιμες κρατήσεις καταγράφηκαν και από τους Ισπανούς και Ιάπωνες.

Φαίνεται, πάντως, ότι η έγκαιρη κράτηση είναι μια αυξανόμενη τάση μεταξύ των ταξιδιωτών, καθώς όλο και περισσότεροι θέλουν να διασφαλίσουν το ταξίδι που επιθυμούν, με τις καλύτερες διαθέσιμες τιμές και σε κατάλυμα της αρεσκείας τους.

Κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά την πανδημία, οι ταξιδιώτες σχεδίαζαν τα ταξίδια τους πιο κοντά στην ημερομηνία αναχώρησης. Αυτή η τάση πλέον αλλάζει, με αυξανόμενο αριθμό πρώιμων κρατήσεων.

Το top 10

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κορυφαίος προορισμός που έχει ήδη κρατηθεί για το 2025 είναι οι ΗΠΑ. Πολλοί ταξιδιώτες επιθυμούν επίσης να απολαύσουν λίγη χειμερινή ηλιοφάνεια, με την Ταϊλάνδη να βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Η Σιγκαπούρη, η Ιαπωνία, η Βρετανία, η Αυστραλία, η Νότια Αφρική, το Βιετνάμ και η Ινδία αποτελούν επίσης τους 10 πιο δημοφιλείς προορισμούς για το 2025, με κράτηση για το 1ο τρίμηνο του 2025 έως το τέλος Μαρτίου 2024. Ταϊλάνδη, Ισπανία, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Βρετανία, Βιετνάμ και Η Ινδία απολαμβάνει επίσης περισσότερες κρατήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί για το 2025 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2023 για το 2024.

Οι αγαπημένοι προορισμοί των Βρετανών για το α΄τρίμηνο του 2025

Πού, όμως, επιλέγουν να πάνε οι Βρετανοί ταξιδιώτες το πρώτο τρίμηνο του 2025; Από τους 10 κορυφαίους προορισμούς, όλοι εκτός από δύο, είναι μακρινοί προορισμοί. Ίσως, γιατί τα μακρινά ταξίδια προγραμματίζονται νωρίτερα από τα ταξίδια στις κοντινές αποστάσεις. 

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή των προορισμών, για τους οποίους έγινε κράτηση από τους Βρετανούς για το α' τρίμηνο του 2025. Ακολουθεί η Ισπανία, η Ταϊλάνδη, η Ινδία, η Σιγκαπούρη, οι Μαλδίβες, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), η Νότια Αφρική, η Ισλανδία και η Αυστραλία.

Επειδή τα δεδομένα της Sabre εξετάζουν τις κρατήσεις κατά το πρώτο τρίμηνο, όταν θα έχει ακόμα κρύο στο Ηνωμένο Βασίλειο, φαίνεται ότι οι Βρετανοί παραθεριστές θέλουν, στο σύνολό τους, να ξεφύγουν από τον βρετανικό καιρό σε ζεστούς προορισμούς. Ωστόσο, δεν φοβούνται και το λίγο το κρύο, με την Ισλανδία να αποτελεί επίσης δημοφιλή προορισμό. 

Αξιοσημείωτη είναι η στρατηγική της Ταϊλάνδης για την προσέλκυση τουριστών από χώρες-στόχους, εισάγοντας την είσοδο και διαμονή χωρίς βίζα για επιλεγμένα κράτη. Η Ταϊλάνδη είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Sabre, μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων προορισμών για όσους κάνουν κράτηση νωρίς.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι περισσότεροι ταξιδιώτες στην Ταϊλάνδη προέρχονται από χώρες με κρύο καιρό που αναζητούν λίγη ηλιοφάνεια. Στο top 10 των εθνικοτήτων, που την επιλέγουν το πρώτο τρίμηνο του 2025, είναι οι Βρετανοί. Ακολουθούν οι Γερμανοί, οι Δανοί, οι Γάλλοι και οι ταξιδιώτες από την Ταϊβάν, την Κορέα, την Ολλανδία, την Αυστρία και τη Σουηδία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα