To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου

30 Apr 2024, 07:11 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Δήμος Μαλεβιζίου ενέκρινε το Τριμερές Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ του Δήμου του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και της εταιρείας ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Αντικείμενο της Συνεργασίας είναι η διοργάνωση της δράσης «1ο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης | ΜΑΛΕΒΙΖΙ», η οποία   θα υλοποιηθεί σε τόπο που θα συμφωνηθεί από τους συμβαλλόμενους την Τρίτη 28 Μαΐου.

Το Σχολείο Τουρισμού OnTour (ΣΤΟΤ) είναι μία εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική δράση που επιμελείται το ΙΝΣΕΤΕ, σε συνεργασία με τους εκάστοτε τοπικούς διοργανωτές.

Στόχος του Σχολείου Τουρισμού OnTour, είναι να προσφέρει σύγχρονες γνώσεις, δεξιότητες, κίνητρα και έμπνευση στους επαγγελματίες των προορισμών στους οποίους διοργανώνεται. Η διοργάνωση των Σχολείων Τουρισμού OnTour βασίζεται στις συνέργειες των τοπικών κοινωνιών και αναδεικνύει την ανάγκη της συνεργασίας μεταξύ όλων των παρόχων της τουριστικής εμπειρίας του επισκέπτη, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ένα μήνυμα αναφορικά με την πολυσύνθετη διάσταση του τουριστικού προϊόντος και την κρισιμότητα της λειτουργίας ενός τουριστικού προορισμού.

 Το Σχολείο Τουρισμού OnTour είναι μία εκπαιδευτική εκδήλωση, διάρκειας μίας ή δύο ημερών με αποκλειστικά τουριστική θεματολογία που υλοποιείται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κατόπιν έγκρισης αιτήματος από εκπρόσωπο της περιοχής. Ο εκπρόσωπος αυτός ονομάζεται Local Ambassador και είναι ο επίσημος Project Manager για το συγκεκριμένο Σχολείο Τουρισμού OnTour. Η εκδήλωση έχει προκαθορισμένες ποιοτικές και τεχνικές προδιαγραφές, η διάρκεια καθώς και η θεματολογία της, θα διαφέρουν ανάλογα με την επανάληψη της διοργάνωσης στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι όροι και προϋποθέσεις διοργάνωσης Σχολείου Τουρισμού OnTour, υπογράφονται σε ένα Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον Local Ambassador και το ΙΝΣΕΤΕ.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα