«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη

29 Apr 2024, 10:47 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σχεδόν 100.000 Έλληνες και ξένους τουρίστες περιμένει η Κρήτη για το Πάσχα.

«Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν προγραμματισμένες 80-100 πτήσεις την ημέρα»,  είπε στην εφημερίδα Πατρίς ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας, σημειώνοντας ότι η ροή της κίνησης αυξάνεται συνεχώς.

«Η κίνηση το Πάσχα θα είναι πολύ καλή», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης Νίκος Χαλκιαδάκης.

Κατ’ εκτίμηση, όπως είπε στην «Π», περίπου 100.000 επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι, θα ταξιδέψουν στην Κρήτη για να γιορτάσουν το Πάσχα στο νησί. Ο ίδιος ανέφερε ότι τα στοιχεία του αεροδρομίου δείχνουν ότι σε 10 ημέρες από 21 έως 30 Απριλίου ο αριθμός των επιβατών από το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, προσεγγίζει τα 140.000 άτομα. «Σίγουρα πρόκειται για καλά νούμερα», σχολίασε.

«Υπάρχουν μονάδες που δεν πέφτει «καρφίτσα» στην Κρήτη» Σε ό,τι αφορά στην πληρότητα στα ξενοδοχειακά καταλύματα της χώρας την περίοδο του Πάσχα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου και μέλος του ΞΕΕ Μανόλης Τσακαλάκης σημειώνει ότι ξενοδοχεία που θα έχουν πληρότητα από 50% πάνω θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να είναι ευχαριστημένοι, την δεδομένη χρονική στιγμή. Βέβαια παρατηρεί ότι υπάρχουν και μονάδες για παράδειγμα στην Κρήτη που δεν πέφτει καρφίτσα την περίοδο του Πάσχα, αν και η Κρήτη δεν είναι ένας παραδοσιακός πασχαλινός προορισμός για τους Έλληνες, όπως λέει.

Σε κάθε περίπτωση η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού η Κρήτη και φέτος θα πρωταγωνιστήσει σε ελεύσεις τουριστών, με τον κ. Τσακαλάκη να τονίζει ότι τα μηνύματα είναι θετικά και αυτό πηγάζει από το γεγονός ότι οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για το αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης είναι αυξημένες κατά 7% φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα