Μαγιόρκα: Αναβρασμός για τον υπερτουρισμό – Τοπικές οργανώσεις απειλούν με κατάληψη του αεροδρομίου

20 May 2024, 14:56 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Μαγιόρκα: Αναβρασμός για τον υπερτουρισμό – Τοπικές οργανώσεις απειλούν με κατάληψη του αεροδρομίου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Εντείνονται οι συζητήσεις στη Μαγιόρκα για τη μείωση του μαζικού τουρισμού, με όλο και περισσότερους κλάδους και περιβαλλοντικές οργανώσεις να πιέζουν για λύσεις.

Πριν από μερικές ημέρες, η οργάνωση Ορνιθολογίας και Άμυνας της Φύσης GOB Mallorca, ζήτησε να μειωθούν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Πάλμα, ενώ τώρα η νεοσύστατη ένωση «Less Tourism, More Life» προτείνει την «κατάληψη» του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με την Última Hora, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από την ένωση, όπου συμμετείχαν πάνω από 300 άνθρωποι, προτάθηκε επανειλημμένα να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο αεροδρόμιο με σκοπό να σταματήσει η λειτουργία των πτήσεων, ως εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον υπερ- τουρισμό.

Άλλες προτάσεις ήταν ο περιορισμός των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, η ρύθμιση της πρόσβασης στη στέγαση, η ενοποίηση των συνδικάτων και η κατάληψη δημόσιων χώρων, ενώ εκφράστηκε η επιθυμία για νέα διαδήλωση εκτός από την ήδη προγραμματισμένη για την 25η  Μαΐου υπό την οργάνωση της συλλογικότητας Banc del Temps de Sencelles.

Διαβάστε επίσης

Sebastian Ebel: Υπερ-τουρισμός | Η TUI παίρνει "πολύ, πολύ σοβαρά" τις διαδηλώσεις, αλλά δεν τις βλέπει ως απειλή

Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

Υπερ- τουρισμός | "Φουντώνει" το κίνημα κατά του μαζικού τουρισμού στην Ισπανία - «Say Less, Do More»

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα