«Φόρουμ Εθελοντών 2024: Ενωμένες Καρδιές, Δυναμική Δράση» στην Πάτρα

22 May 2024, 07:13 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

«Φόρουμ Εθελοντών 2024: Ενωμένες Καρδιές, Δυναμική Δράση» στην Πάτρα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 28 Μαΐου στο ξενοδοχείο My Way στην Πάτρα, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το Φόρουμ Εθελοντών 2024: Ενωμένες Καρδιές, Δυναμική Δράση, με πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ.

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου θα καταγραφούν οι υπάρχουσες εθελοντικές ομάδες της περιοχής, προκειμένου να δημιουργηθεί μια διαδικτυακή κοινή πλατφόρμα επικοινωνίας και προβολής τους, ενώ θα διατεθεί χώρος στο φουαγιέ όπου οι συμμετέχουσες ομάδες θα μπορούν να παρουσιαστούν στο κοινό και να διανέμουν το ενημερωτικό τους υλικό, προκειμένου να προωθήσουν την δράση τους.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να δημιουργηθεί ένα πεδίο γνωριμίας και συζητήσεων για τους δραστήριους στον εθελοντισμό πολίτες και για τις υπάρχουσες εθελοντικές οργανώσεις προκειμένου να συναντηθούν, να μοιραστούν εμπειρίες και να συνεργαστούν σε πρωτοβουλίες που οδηγούν σε θετικές αλλαγές στις κοινότητες σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Μέσα από επαφές και συζητήσεις, οι εργασίες του συνεδρίου στοχεύουν να εμπνεύσουν και να ενδυναμώσουν τα άτομα να αναλάβουν δράση και να κάνουν τη διαφορά μέσω του εθελοντισμού με πρωτοβουλίες και συνέργειες.

Παράλληλα, έμπειροι και καταρτισμένοι ομιλητές θα αναδείξουν και θα προτείνουν τρόπους και μηχανισμούς, με τη βοήθεια των οποίων οι εθελοντές μπορούν να αναλάβουν ουσιαστική δράση, με την παροχή γνώσεων, δεξιοτήτων και πόρων που χρειάζονται για να συνεισφέρουν αποτελεσματικά στις κοινότητές τους.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα