Οι αεροπορικές συνδέσεις Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων - Ελλάδας

17 May 2024, 07:47 | ΑΓΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Οι αεροπορικές συνδέσεις Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων - Ελλάδας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Dubai πραγματοποιήθηκε η 31η διοργάνωση της Διεθνούς Εκθέσεως Arabian Travel Market – ATM.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη διοργάνωση στον τουριστικό κλάδο στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποίησε την πρώτη ημέρα ο Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, θείος του Ηγεμόνα του Ντουμπάι και μεταξύ άλλων, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates, ο οποίος δήλωσε ότι το υψηλό ενδιαφέρον συμμετοχής και στη φετινή Έκθεση τονίζει τον ρόλο του Εμιράτου στη διαμόρφωση του μέλλοντος της τουριστικής βιομηχανίας παγκοσμίως.

Η φετινή ATM, με θέμα Ενίσχυση της καινοτομίας: Μεταμορφώνοντας τα ταξίδια μέσω της επιχειρηματικότητας» («Empowering Innovation - Transforming Travel Through Entrepreneurship»), εστίασε στον μετασχηματιστικό ρόλο της επιχειρηματικότητας στον κλάδο της αεροπορίας, της φιλοξενίας και των τουριστικών υποδομών, μέσω 50 συνεδρίων και θεματικών φόρουμ, στα οποία συμμετείχαν πάνω από 200 ομιλητές.

Σύμφωνα με στοιχεία των διοργανωτών, η φετινή Έκθεση προσέλκυσε περισσότερους από 2.600 εκθέτες από 165 χώρες, ενώ εκτιμάται ότι την επισκέφτηκαν πάνω από 33.000 επισκέπτες από 160 χώρες (ετήσια αύξηση 11%), στοιχεία που καταδεικνύουν τη σημαντική θέση του Ντουμπάι στον κλάδο του τουρισμού.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ανέλαβε την οργάνωση της εθνικής αντιπροσωπείας και φέτος με επικεφαλής της αποστολής τον Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ, κ. Δ. Φραγκάκη. Υπό το Εθνικό Περίπτερο ΕΟΤ, συνολικά συμμετείχαν 21 Έλληνες εκθέτες, στους οποίους περιλαμβάνονται 3 Περιφέρειες.

Από τις επαφές του, το Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Ντουμπάι με τους Έλληνες εκθέτες, σταχυολόγησε τα εξής:

-Οι εκπρόσωποι από τις Περιφέρειες ανέφεραν τις προσπάθειές τους για ανάδειξη και αναγνωρισιμότητα των δικών τους περιοχών, σχετικά άγνωστων στην αραβική αγορά, ενώ εστίασαν για άλλη μια φορά στη σημασία πραγματοποίησης απευθείας αεροπορικών συνδέσεων.

-Σε γενικές γραμμές, οι εκθέτες παρουσιάστηκαν αρκετά ικανοποιημένοι από την ποιότητα των συναντήσεών τους, εκτιμώντας ότι η προβολή του τουριστικού τους προϊόντος οικοδομείται σταδιακά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενώ σημειώνεται ότι αρκετοί από τους εκθέτες έχουν ήδη αναπτύξει συνεργασίες με τοπικά τουριστικά γραφεία.

Κατά τη διάρκεια της εκθέσεως ο κ. Φραγκάκης, πραγματοποίησε συναντήσεις, με ανώτερα στελέχη σημαντικότερων τουριστικών πρακτορείων και εμιρατινών αλλά και χωρών του Κόλπου αερογραμμών (Emirates, Etihad, FlyDubai, Air Arabia, Saudia, Qatar κ.ά.), με στόχο την προβολή του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας και την προώθηση των συνομιλιών για τη διατήρηση ή την πραγματοποίηση απευθείας αεροπορικών συνδέσεων με διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Μετά το πέρας της πρώτης ημέρας της Έκθεσης, ο κ. Φραγκάκης παρέθεσε δείπνο σε γνωστό ελληνικό εστιατόριο, με τη συμμετοχή ανώτερων στελεχών αεροπορικών εταιρειών και κυριότερων ταξιδιωτικών γραφείων στα ΗΑΕ, αποσκοπώντας στην περαιτέρω ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας ΕΟΤ μαζί τους.

Σημειώνεται ότι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις ΗΑΕ-Ελλάδος λειτουργούν από τις εταιρείες: Etihad Airways & Wizz Air Abu Dhabi (Abu Dhabi-Αθήνα), Emirates & Aegean Airlines (Dubai-Αθήνα), ενώ από τα τέλη Ιουνίου πρόκειται να ξεκινήσει η απευθείας αεροπορική σύνδεση Sharjah-Αθήνα από την Air Arabia. Επίσης, εποχιακές πτήσεις θα λειτουργήσουν κατά τους θερινούς μήνες προς Μύκονο (FlyDubai & Etihad), Σαντορίνη (FlyDubai & WizzAir) και Κέρκυρα (FlyDubai).

(*) Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Ντουμπάι.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα