Ημερίδα «Ο δρόμος της Ανάπτυξης – Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση» στη Μεγαλόπολη

19 May 2024, 07:02 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Ημερίδα «Ο δρόμος της Ανάπτυξης – Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση» στη Μεγαλόπολη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 25 Μαΐου στο δημαρχείο της Μεγαλόπολης, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα Ο δρόμος της Ανάπτυξης – Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση.

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί ως κεντρικοί ομιλητές οι κ.κ.Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και Βουλευτής, Σπύρος Σπυρίδων, Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης, πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και Ιωάννης Γκόλιας, Καθηγητής – Συγκοινωνιολόγος, Διοικητής Ιδρύματος Ευγενίδου, πρώην πρύτανης ΕΜΠ.

Στόχος της ημερίδας, είναι η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μεγαλόπολης για τον οικονομικό μετασχηματισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την κατασκευή υποδομών.

Η ανάδειξη της πολιτισμικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, θεωρείται από τον δήμο ως βασική προτεραιότητα, ενώ για την επίτευξη αυτών των πυλώνων, επιτακτική είναι η ανάγκη δημιουργίας κατάλληλων υποδομών.

Περαιτέρω, επιδιωκόμενος σκοπός της ημερίδας, είναι η οδική σύνδεση των Αρχαιολογικών Χώρων Μυστράς – Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Αρχαία Ολυμπία.

Μια από τις σημαντικότερες υποδομές, είναι η κατασκευή του οδικού άξονα Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία, μία νέα μεγάλη χάραξη σύγχρονης οδού υψηλής ποιότητας με αφετηρία τον ανισόπεδο κόμβο του αυτοκινητόδρομου «Μορέας» στο Λεύκτρο - στην περιοχή της Μεγαλόπολης, που θα συνδέσει τους Αρχαιολογικούς χώρους Ολυμπία – Επικούρειος Απόλλωνας – Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης – Μυστρά και θα δώσει σημαντική ανάπτυξη στην περιοχή, δημιουργώντας ένα δυνατό τουριστικό προϊόν.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα