ΕΟΤ: Προβολή της ελληνικής γαστρονομίας και της Αττικής σε Ρουμανία και Σερβία

21 May 2024, 13:56 | ΕΟΤ

TornosNews.gr

ΕΟΤ: Προβολή της ελληνικής γαστρονομίας και της Αττικής σε Ρουμανία και Σερβία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένα γευστικό και οπτικοακουστικό ταξίδι σε γνωστούς αλλά και νέους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν Ρουμάνοι δημοσιογράφοι, bloggers, τουριστικοί πράκτορες και επαγγελματίες της εστίασης, που συμμετείχαν στην εκδήλωση «Ταξίδι στην Ελληνική Γαστρονομία».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο Βουκουρέστι στις 15 Μαΐου από την Υπηρεσία ΕΟΤ Ρουμανίας, σε συνεργασία με τη ρουμανική εταιρεία Bilancia και υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας. Στο επίκεντρο βρέθηκαν η αυθεντική γαστρονομία και η ποικιλία των τουριστικών εμπειριών που προσφέρουν οι Περιφέρειες Θεσσαλίας και Βορείου Αιγαίου, καθώς και η Πιερία, αφού οι περιοχές αυτές περιλαμβάνουν αγαπημένους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς των Ρουμάνων ταξιδιωτών (Πήλιο, Σκιάθο, Ολυμπιακή Ριβιέρα κ.ά.), ενώ η Λέσβος αποτελεί νέο προορισμό για το 2024 με πτήση charter από το Βουκουρέστι.

Έμπειροι σεφ προετοίμασαν αντιπροσωπευτικές συνταγές από κάθε περιοχή, ενώ στη διάρκεια masterclass προς Ρουμάνους επαγγελματίες της εστίασης παρουσίασαν ζωντανά τις τεχνικές τους και τα ελληνικά προϊόντα που χρησιμοποιούν. Ακόμα, πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία επιλεγμένων πιάτων και τοπικών προϊόντων, στο πλαίσιο μιας «αφήγησης» για την ιστορία, την παράδοση, το παραγωγικό μοντέλο και το τουριστικό προφίλ των συγκεκριμένων προορισμών.  

Η εκδήλωση προσέλκυσε το ζωηρό ενδιαφέρον των ρουμανικών ΜΜΕ, με πέντε τηλεοπτικά δίκτυα να πραγματοποιούν ζωντανές συνδέσεις και πολλούς δημοσιογράφους και tourism & food bloggers να μεταδίδουν απευθείας ρεπορτάζ από τον χώρο του event. 

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Γιάννης Αναστασίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το στέλεχος της, Παναγιώτης Πίτσιος και την Πιερία ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Ξενοδόχων, Ηρακλής Τσιτλακίδης.

Ενδιαφέρον της σερβικής αγοράς για την Αττική

Παράλληλα, το έντονο ενδιαφέρον τους για τους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους που διαθέτει η Αττική εκδήλωσαν οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ΤΟs της Σερβίας, travel bloggers, influencers και τουριστικοί δημοσιογράφοι από το Βελιγράδι και το Νόβι Σαντ, που παρακολούθησαν ειδική εκδήλωση της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σερβίας στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία στο Βελιγράδι.

Στόχος της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου, ήταν η περαιτέρω προώθηση στη σερβική αγορά του εμπλουτισμένου τουριστικού προϊόντος της Αττικής.

Από ελληνικής πλευράς έλαβαν μέρος ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σερβίας, Γιώργος Κακούτης, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αττικής, Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος, και τα στελέχη της Περιφέρειας, Αθηνά Κολυβά και Μαρία Παντελούς.

Ο κος Κακούτης ανέλυσε τις στρατηγικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει ο ΕΟΤ για την ενίσχυση της Αττικής ως city break προορισμού (Greekend, Michelin Guide κ.ά), ενώ τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασαν λεπτομερώς τις πολυάριθμες επιλογές που αυτή προσφέρει στους επισκέπτες της. 

Ακολούθησε γεύμα δικτύωσης (networking lunch) μεταξύ των Σέρβων προσκεκλημένων και των εκπροσώπων της Περιφέρειας, στη διάρκεια του οποίου εξετάστηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.  

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα