Ισπανικός τουρισμός | +13,6% οι αφίξεις το α' 4μηνο - Μεγάλη αύξηση από τις μακρινές αγορές

22 May 2024, 10:33 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Ισπανικός τουρισμός | +13,6% οι αφίξεις το α' 4μηνο - Μεγάλη αύξηση από τις μακρινές αγορές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Ισπανία υποδέχθηκε 28,7 εκατομμύρια τουρίστες το πρώτο τετράμηνο του έτους, σημειώνοντας αύξηση 13,6% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023, σύμφωνα με την Turespaña.

Ισχυρές επιδόσεις καταγράφηκαν στις αφίξεις από μακρινές αγορές, όπως ο Καναδάς και η Κίνα, και οι δύο αγορές είχαν αυξήσεις άνω του 90% τον Απρίλιο.

Τον Απρίλιο οι αφίξεις έφτασαν τα 8,9 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 8,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το 57,5% αυτών των επιβατών προέρχονταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση (αύξηση 8,5%) και το 42,5% από τον υπόλοιπο κόσμο (αύξηση 9,1%).

Ο Jordi Hereu, Ισπανός υπουργός Βιομηχανίας και Τουρισμού, εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τη συνεχή αύξηση των επιβατών κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες, υπογραμμίζοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά με την αύξηση των ταξιδιωτικών δαπανών και την απασχόληση. Η σημαντική ανάπτυξη σε ορισμένες από τις πιο σημαντικές μακρινές αγορές της Ισπανίας, εξάλλου, αποδεικνύουν με σαφήνεια τη σταθερή θέση της Ισπανίας ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως.

Η κοινότητα της Βαλένθια, η Ανδαλουσία, οι Κανάριοι Νήσοι, οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Καταλονία και η Κοινότητα της Μαδρίτης είναι οι έξι κύριες κοινότητες υποδοχής, που αντιπροσωπεύουν το 96,7% των αφίξεων τον Απρίλιο.

Η Καταλονία σημείωσε τη σημαντικότερη αύξηση, με άνοδο 14,7% από έτος σε έτος, ενώ η Μαδρίτη έλαβε τις περισσότερες αφίξεις, με λίγο πάνω από 2 εκατομμύρια.

Το αεροδρόμιο Adolfo Suárez Madrid-Barajas κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων τον Απρίλιο, με 2,01 εκατομμύρια, ακολουθούμενο από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης με 1,7 εκατομμύρια και το αεροδρόμιο της Πάλμα με 1 εκατομμύριο. Το αεροδρόμιο της Σεβίλλης σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση από έτος σε έτος με 31,9% σε σύγκριση με τα στοιχεία του Απριλίου 2023.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα