Ωράριο σαν... κλειστό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου | Έντονες διαμαρτυρίες

17 May 2024, 11:02 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Ωράριο σαν... κλειστό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου | Έντονες διαμαρτυρίες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Έντονες διαμαρτυρίες από φορείς και εργαζόμενους του τουρισμού, αλλά και επισκέπτες προκαλεί το ωράριο λειτουργίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, που παραμένει το χειμερινό.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ηρακλειώτικης εφημερίδας Πατρίς, το ωράριο είναι το ακόλουθο:

Δευτέρα: 08.00-15.00.

Τρίτη: 08.00-15.00.

Τετάρτη: 13.30-21.00.

Πέμπτη: 08.00.20.00.

Παρασκευή: 08.00-15.00.

Σάββατο: 08.00-15.00.

Κυριακή: 08.00-20.00.

Το ωράριο λειτουργίας παραμένει το χειμερινό καθώς δεν έχουν ακόμα εκδοθεί οι Προκηρύξεις για το εποχικό προσωπικό Έτσι πολλοί τουρίστες που πηγαίνουν να επισκεφτούν το Μουσείο μετά τις 3.30 το απόγευμα, βρίσκουν κλειστές τις πόρτες.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση -διαμαρτυρία η Παγκρήτια Ένωση Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων (Π.Ε.Πτ.Α.), τα 5 μεγάλα Μουσεία της χώρας μεταξύ των οποίων και του Ηρακλείου, πόλος έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών, κλείνουν το μεσημέρι και δίνουν την εικόνα υπολειτουργίας (οι μισές αίθουσες είναι κλειστές) αλλά και εγκατάλειψης (με την έλλειψη καθαριότητας).

Μάλιστα, το θέμα της έγκρισης είχε τεθεί υπόψιν της Υπουργού Πολιτισμού, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο Ηράκλειο, και η ίδια είχε υποσχεθεί ότι θα μεσολαβούσε για την επίσπευσή της. Ωστόσο, μέχρι τώρα, έγκριση βρίσκεται, ακόμα, στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, πολλά γκρουπ δεν μπορούν να επισκεφθούν το μουσείο με αυτό το ωράριο, ιδιαίτερα αν πρόκειται για πελάτες κρουαζιερόπλοιων. Ορισμένα από τα σχόλια των επισκεπτών στα socila media:

  • Απαράδεκτο ωράριο για το τόσο σημαντικό μουσείο του Ηρακλείου που πλήθος κόσμου επισκέπτεται τη θερινή περίοδο!
  • Έχουν ήδη αρχίσει τα παράπονα από τους επισκέπτες και εμείς σαν φιλόξενος λαός σκύβουμε το κεφάλι ντροπιασμένοι χωρίς να έχουμε τί να τους απαντήσουμε! Κρίμα τόσος πολιτισμός να μην έχει τη σωστή προώθηση, στήριξη και οργάνωση που του αξίζει!».
  • «Αυτό σημαίνει ιδιωτικά μουσεία!… Ντροπή!», 

Όπως αναφέρεται, κάθε χρόνο προσλαμβάνονται 80 φύλακες για να βγάλουν την σεζόν, φέτος το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου πήρε τους μισούς δηλαδή 40, ενώ, όπως όλα δείχνουν, δεν προβλέπεται να γίνουν άλλες.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα