Το Ελληνικό γιώτινγκ στην 20η έκθεση East Med Yacht Show 2024 στον Πόρο - Και δεύτερο Yacht Show τον Οκτώβριο

15 Mar 2024, 14:11 | ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Το Ελληνικό γιώτινγκ στην 20η έκθεση East Med Yacht Show 2024 στον Πόρο - Και δεύτερο Yacht Show τον Οκτώβριο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η εικοστή διοργάνωση της κορυφαίας Έκθεσης Επαγγελματικών Επανδρωμένων Πλοίων Αναψυχής, EAST MED YACHT SHOW 2024, που θα φιλοξενηθεί φέτος, στις 25-28 Απριλίου στο λιμάνι του Πόρου, παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου την Πέμπτη, 14 Μαρτίου. Η διεθνώς αναγνωρισμένη έκθεση, που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες και συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων σαλονιών για το θαλάσσιο τουρισμό, διοργανώνεται με συνεργασία της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (Ε.Π.Ε.Σ.Τ.) της εταιρείας FX YACHTING του Δήμου Πόρου και του Λιμενικού Ταμείου Πόρου. 

Στην εφετινή EMMYS θα συμμετάσχουν συνολικά 120 σκάφη, ο μεγαλύτερος αριθμός σκαφών που έχει λάβει μέρος σε Ελληνική διοργάνωση για το γιώτινγκ, 350 μπρόκερς από 18 χώρες του εξωτερικού (Αμερική, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ην. Βασίλειο, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία και Τουρκία), 45 εκθέτες που δραστηριοποιούνται στον θαλάσσιο τουρισμό και πάνω από 500 μέλη πληρώματος από την Ελλάδα. Το 99% των σκαφών με πλήρωμα Multihull, Monohull και Motor Yachts, διαθέσιμων για επίσκεψη, θα έχουν Ελληνική σημαία.

Η διοργάνωση του EMMYS έχει οικολογική φιλοσοφία που θα βασιστεί στο σλόγκαν «no plastic» ενώ και ο Πόρος ευθυγραμμίζεται με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης αποτελώντας το επόμενο «πράσινο» Ελληνικό νησί, στο πλαίσιο του προγράμματος GR-eco Islands.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ, κ. Αντώνης Στελλιάτος, παίρνοντας το λόγο εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον γ.γ. του ΕΟΤ, κ. Δημήτρη Φραγκάκη, για τη στήριξη του ΕΟΤ επί 20ετία για την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης και του κλάδου γενικότερα καθώς και στον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη οποίος στέκεται αρωγός στην κλάδο των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών σε κάθε περίσταση. Στο πρόσωπο του κ. Δημήτρη Φραγκάκη θα βραβευθεί ο ΕΟΤ για την 20ετή στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού και του ελληνικού yachting, στα εγκαίνια του EAST MED YACHT SHOW στον Πόρο την 25η Απριλίου 2024. Επίσης ο κ. Στελλιάτος ανακοίνωσε την πραγματοποίηση τον Οκτώβριο 2024 το 1ο International Yacht Show αγοραπωλησιών μεταχειρισμένων σκαφών στον Πόρο με την επωνυμία SPYS (SALES & PURCHASE YACHT SHOW).

Στη Συνέντευξη Τύπου από την πλευρά της διοργάνωσης της έκθεσης παρευρέθηκαν επίσης η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και CEO της εταιρείας FX YACHTING κα Barbara Gabriel, ο Δήμαρχος Πόρου κ. Γιώργος Κουτουζής και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πόρου κος Κωνσταντίνος Μουτζούβης. 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, ο κ. Γιώργος Βερνίκος, Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ και ο κ. Βασίλης Πολίτης (Υποναύαρχος Π.Ν ε.α) μέλος ΔΣ του ΝΕΕ. Ο γ.γ. του ΕΟΤ, χαρακτήρισε τις δύο διοργανώσεις του Πόρου σημαντικά γεγονότα καθώς η Ελληνική αγορά γιώτινγκ είναι σημαντική στο εξωτερικό και, όπως είπε, είμαστε η πρώτη χώρα σε ναυλώσεις στην Ευρώπη. Ανέφερε δε οτι το γιώτινγκ εντάσσεται στη στρατηγική του ΕΟΤ για προβολή της Ελλάδας όχι απλώς ως προορισμού ήλιου-θάλασσας αλλά και νέων εμπειριών.

Η έκθεση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού,  του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), της Περιφέρειας Αττικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΝΕΕ), του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, (ΕΒΕΠ), την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της CHARTER YACHT BROKERS ASSOCIATION (CYBA), του Δήμου Πόρου και του Propeller Club. Το Tornos News είναι χορηγός επικοινωνίας.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα