Tripadvisor: Έτσι θα ταξιδέψουν οι Αμερικανοί το καλοκαίρι του 2024 – Προετοιμασμένοι για υψηλές δαπάνες

14 May 2024, 12:36 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Tripadvisor: Έτσι θα ταξιδέψουν οι Αμερικανοί το καλοκαίρι του 2024 – Προετοιμασμένοι για υψηλές δαπάνες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Eνισχυμένη διάθεση για διακοπές αυτό το καλοκαίρι καταγράφει έρευνα της Tripadvisor στους Αμερικανούς ταξιδιώτες, με το 51% να σκοπεύει να ταξιδέψει το ίδιο και το 44% περισσότερο από πέρυσι το καλοκαίρι παρά την οικονομική ανασφάλεια. Επιπλέον, πάνω από το ένα τέταρτο (26%) των Αμερικανών σχεδιάζουν να δαπανήσουν τουλάχιστον 5.000 δολάρια στις εφετινές διακοπές τους.

Όπως αποκαλύπτει ο δείκτης Summer Travel Index της Tripadvisor, το 92% των Αμερικανών σκοπεύουν να δαπανήσουν τουλάχιστον το ίδιο ποσό που δαπάνησαν πέρυσι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ενώ πάνω από τους μισούς εκτιμούν ότι θα δαπανήσουν περισσότερα. Από αυτούς, πολλοί σχεδιάζουν να κάνουν περισσότερα ταξίδια (44%), ταξίδια μεγαλύτερης διάρκειας (55%) και μακρινότερα ταξίδια άνω των 7 ωρών από το σπίτι (44%).

Παρά το αυξημένο κόστος των ταξιδιών και τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες, δηλαδή τους δύο παράγοντες που επηρεάζουν περισσότερο την απόφαση των Αμερικανών να μην ταξιδέψουν, οι καταναλωτές έχουν συντριπτικά περισσότερα θετικά συναισθήματα για τα επερχόμενα ταξιδιωτικά τους σχέδια, υπερτερώντας αριθμητικά εκείνων που αναφέρουν αρνητικά (86%).

Τέσσερις στους πέντε Αμερικανούς δήλωσαν ότι  νιώθουν άνετα να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, αναφέροντας συναισθήματα όπως ο «ενθουσιασμός» (67%), η «χαρά» (65%) και η «αισιοδοξία» (37%) σχετικά με τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις, τις οποίες σχεδιάζουν με σκοπό να «δημιουργήσουν αναμνήσεις» (50%), να «αφεθούν» (41%) και να «συμμετέχουν στην περιπέτεια» (36%).

Οι κορυφαίοι διεθνείς προρισμοί των Αμερικανών για αυτό το καλοκαίρι, είναι, κατά σειρά προτεραιότητας, το Κανκούν, το Λονδίνο, η Πούντα Κάνα, το Παρίσι, το Cabo San Lucas του Μεξικού, η Ρώμη, το Bavaro, το Palm, η Βαρκελώνη και η Providenciales. Ανερχόμενοι προορισμοί για αυτούς, βάσει αύξησης του ενδιαφέροντος σε ετήσια βάση, είναι...

1. Maunabo, Πουέρτο Ρίκο

2. Πουέρτο Ρίκο, Ισπανία

3. Playa Avellana, Κόστα Ρίκα

4. Κούσκο, Περού

5. Iru-fushi, Μαλδίβες

6. Σεντ Τζον, Παρθένες Νήσοι των ΗΠΑ

7. Aguas Calientes, Περού

8. Μάλε, Μαλδίβες

9. Fasmendhoo, Μαλδίβες

10. Άνδρος, Μπαχάμες

Το 85% των Αμερικανών ταξιδιωτών συμφωνούν ότι τα τουρ και οι εμπειρίες είναι σημαντικό τμήμα του ταξιδιωτικού τους προϋπολογισμού, με τα μουσειά και τις γκαλερί (33%), τα τουρ με επίκεντρο το φαγητό και το κρασί (33%) και τα ψυχαγωγικά και υδάτινα πάρκα (32%) να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας προτιμήσεων. Ενώ ορισμένες από τις δραστηριότητές τους είναι προγραμματισμένες εκ των προτέρων, οι περισσότεροι ταξιδιώτες θέλουν αυθορμητισμό, με το 56% να καθορίζει τουλάχιστον μέρος του προγράμματός του «στη στιγμή» βάσει των συναισθημάτων του εκείνη τη στιγμή.

Παράλληλα, ο δείκτης ανέδειξε τους κορυφαίους προορισμούς για τους Βρετανούς για το καλοκαίρι του 2024 που είναι η Αττάλεια, η Βαρκελώνη και το Benidorm, ενώ οι Ιάπωνες φέτος δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στη Σεούλ, τη Χονολουλού και τη Μπανγκόγκ.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα