Τουρισμός 2024 | Με ποια κριτήρια θα επιλέγουν διακοπές οι ταξιδιώτες - Οι κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις της νέας χρονιάς

03 Jan 2024, 13:04 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός 2024 | Με ποια κριτήρια θα επιλέγουν διακοπές οι ταξιδιώτες - Οι κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις της νέας χρονιάς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Εντείνονται το 2024 οι απαιτήσεις των ταξιδιωτών σε τεχνολογικό επίπεδο αλλά και για επαγγελματικά ταξίδια ενώ οι προσωποποιημένες υπηρεσίες τις οποίες αναζητούν όλο και περισσότεροι εξ αυτών, συνεχίζουν να αναβαθμίζονται.

Το 2024 είναι μια χρονιά αισιοδοξίας για τον παγκόσμιο τουρισμό, καθώς θα είναι η πρώτη πλήρως «κανονική» χρονιά για τα ταξίδια από την αλλαγή της δεκαετίας, επισημαίνει ο chief executive του HBX Group, Nicolas Huss.

Καθώς ο παγκόσμιος τουρισμός αναμένεται να δημιουργήσει 110 εκατ. νέες θέσεις εργασίας μέσα στην ερχόμενη δεκαετία, (WTTC), οι διεθνείς αφίξεις στους προορισμούς αυξήθηκαν κατά 22% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023 έναντι του 2022 (UNWTO) και οι διεθνείς εισπράξεις αναμένεται να φτάσουν το 1,4 τρισ. δολάρια το 2023, ο HBX Group αποκαλύπτει τις τάσεις οι οποίες θα διαμορφώσουν την ταξιδιωτική βιομηχανία το 2024...

-Ταξίδια εμπειριών | Από τα σπορ μέχρι τα ψώνια, οι κρατήσεις για ταξίδια γύρω από αγαπημένα χόμπι θα αυξηθούν το 2024. Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι, αναμένεται αύξηση των ταξιδιών στο Παρίσι, ενώ λόγω του Euro 2024 οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα συρρεύσουν στη Γερμανία και οι λάτρεις του κρίκετ στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Καραϊβική για το Παγκόσμιο Κύπελλο T20.

Το «Retailtainment» αναμένεται επίσης να κορυφωθεί φέτος καθώς οι καταναλωτές κάνουν κράτηση για τις διακοπές τους σε προορισμούς για ψώνια. Το Λονδίνο, ιδιαίτερα για τους Κινέζους ταξιδιώτες, και οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πάντα δημοφιλείς, αλλά αναμένεται να εμφανιστούν και νέοι προορισμοί, όπως η Ιταλία.

-Πολυτελή ταξίδια | Τα πολυτελή ταξίδια, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού ευεξίας, γνωρίζουν άνοδο καθώς οι ταξιδιώτες δίνουν ολοένα και μεγαλύτερη προτεραιότητα στην επίτευξη της εσωτερικής αρμονίας και εξωτερικής ισορροπίας στη ζωή τους. Οι ταξιδιώτες θα αναζητήσουν πιο αποκλειστικές εμπειρίες φέτος, βασισμένες σε γευστικές εμπειρίες.

-Η επιστροφή της Ασίας – Ειρηνικού | Το 2024 θα είναι η πρώτη πλήρης ταξιδιωτική χρονιά για τους προορισμούς της Ασίας-Ειρηνικού, μετά το 2019. Ενώ η Κίνα θα πρωτοστατήσει, το Βιετνάμ αναμένεται να σημειώσει σημαντική άνοδο στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.

-Προσωποποίηση και αυτοματοποίηση | Έρευνα σε συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά γραφεία του Ομίλου HBX αποκαλύπτει ότι έως και το 90% των ταξιδιωτών αναζητούν πλέον εξατομικευμένες λύσεις στις διακοπές τους, καλύπτοντας την αυξανόμενη ζήτηση για εξατομικευμένα και απρόσκοπτα ταξίδια. Οι συνεργάτες αναφέρουν ότι οι πελάτες δεν αναζητούν απλώς βασικές υπηρεσίες, όπως ασφαλιστικές και χρηματοοικονομικές παροχές, αλλά αναζητούν επίσης ολοκληρωμένα ταξιδιωτικά πακέτα που προσφέρουν υποστήριξη πελατών και βοήθεια 24/7 στις τοπικές γλώσσες.

- Daycations | Δυσκολεύεστε να βρείτε χρόνο για να κάνετε διακοπές διάρκειας μιας εβδομάδας; Το 2024 θα υπάρξει άνοδος της τάσης του daycation. Μια ημέρα στην παραλία ή μια πεζοπορία στα βουνά μπορεί να είναι η καταλληλότερη τόνωση για επαναφορά στην εργασία. Η Daycation διάρκειας μίας ή δύο ημερών, μπορεί επίσης να είναι καλή για τον πλανήτη αλλά και για το πορτοφόλι, καθώς επιτρέπει εξερευνήσεις νέων προορισμών με περιορισμένα έξοδα.

-Η άνοδος των αειφόρων ταξιδιών | Ανακύκλωση, υβριδικά αυτοκίνητα, μείωση της χρήσης πλαστικού – όλοι οι τρόποι με τους οποίους οι καταναλωτές μειώνουν τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις. Το 2024 περισσότεροι άνθρωποι θα αναζητήσουν πρακτικές πληροφορίες που θα τους επιτρέψουν να λαμβάνουν πιο οικολογικές αποφάσεις όταν επιλέγουν έναν ταξιδιωτικό πάροχο ή προορισμό. Μετρήσεις όπως οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, η χρήση και η σύνθεση ενέργειας, η χρήση γλυκού νερού, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η χρήση πόρων είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση του αντίκτυπου ενός ταξιδιού στο περιβάλλον και του τρόπου με τον οποίο μπορεί αυτός να μειωθεί.

-Έμφαση στο Fintech | Η ζήτηση ταξιδιών αυξάνεται, όμως μέσα στο 2023 οι ακυρώσεις, οι καθυστερήσεις και οι ελλείψεις προσωπικού συνέχισαν να πλήττουν τις ταξιδιωτικές δραστηριότητες. Τέτοιες συνθήκες δημιουργούν άγχος στους ταξιδιώτες, πλήττουν την εικόνα των brand και απαιτούν άμεσες λύσεις. Για τις ταξιδιωτικές εταιρείες που πασχίζουν να ανακτήσουν και να διευρύνουν το μερίδιό τους στην αγορά στο τρέχον, χαοτικό περιβάλλον, το travel fintech προσφέρει συναρπαστικές λύσεις παγώνοντας τις τιμές, αλλάζοντας ή ακυρώνοντας κρατήσεις και διευκολύνοντας την αλλαγή κράτησης πτήσεων που έχουν διακοπεί, προσφέροντας την πιο βολική μέθοδο πληρωμής.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα