Bόρεια Μακεδονία | +9% οι αφίξεις το α' δίμηνο - Απευθείας πτήση Κέρκυρα - Σκόπια από την Aegean

14 May 2024, 06:05 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Bόρεια Μακεδονία | +9% οι αφίξεις το α' δίμηνο - Απευθείας πτήση Κέρκυρα - Σκόπια από την Aegean

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, ο αριθμός των τουριστών στο Βόρεια Μακεδονία αυξήθηκε κατά 9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο πέρυσι σύμφωνα με τα στοιχεία της Κρατικής Στατιστικής Υπηρεσίας της γειτονικής χώρας.

Επιμέρους, ο αριθμός των εγχώριων τουριστών αυξήθηκε κατά 3,9%, ενώ αυτός των ξένων τουριστών αυξήθηκε κατά 12,8%.Την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων αυξήθηκε κατά 11,6%. Οι διανυκτερεύσεις των εγχώριων τουριστών αυξήθηκαν κατά 12%, ενώ οι διανυκτερεύσεις ξένων τουριστών αυξήθηκαν κατά 11,2%.

Ο αριθμός των τουριστών τον Φεβρουάριο ήταν 44.224, εκ των οποίων το 39% ήταν εγχώριοι τουρίστες και το 61% ήταν ξένοι τουρίστες. Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων τον Φεβρουάριο ήταν 89.362, εκ των οποίων το 44,7% πραγματοποιήθηκαν από εγχώριους τουρίστες και το 55,3% από ξένους τουρίστες.

Εξάλλου, η Aegean Airlines θα εγκαινιάσει το καλοκαίρι πτήσεις που θα συνδέουν την Κέρκυρα με την πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας, τα Σκόπια. Το δρομολόγιο θα εκτελείται δύο φορές την εβδομάδα από την 1η Ιουνίου έως τις 28 Σεπτεμβρίου. Η Aegean προσφέρει ήδη απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Σκόπια καθώς και από Σκόπια προς Σεράγεβο.

(*) Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στα Σκόπια.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα