Δράσεις για το Πατρινό Καρναβάλι 2024

17 Jan 2024, 07:57 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Δράσεις για το Πατρινό Καρναβάλι 2024

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Καταρτίστηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας, το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του 2024, για τη διεξαγωγή του Πατρινού Καρναβαλιού, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο και οι εκδηλώσεις του διαρκούν από το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, έως την Καθαρά Δευτέρα.

Μεταξύ των δράσεων και των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται για το νέο έτος, περιλαμβάνονται η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, η παράδοση του λαβάρου, η περιήγηση του μουσικού άρματος στις γειτονιές της πόλης, ποικίλες εκθέσεις στολών, φωτογραφίας και καρναβαλικών στοιχείων, με επισκεψιμότητα στα Παλαιά Σφαγεία και στην Αγορά Αργύρη, δημιουργικά εργαστήρια και το Καρναβάλι των Παιδιών, το οποίο θα επικεντρωθεί στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, προγραμματίζεται και η διεξαγωγή του 59ου  Κρυμμένου Θησαυρού και του 13ου διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού, καθώς και το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς».

Περαιτέρω, το Πατρινό Καρναβάλι θα πλαισιωθεί από συναυλίες από μικρές καλλιτεχνικές μουσικές ομάδες στο κέντρο της πόλης και σε γειτονιές, διαγωνισμό γαλακτομπούρεκου, χορευτικές παραστάσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, παραστάσεις Καραγκιόζη με καρναβαλικά θέματα και Καρναβαλοποδηλατάδα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Τέλος, το Καρναβάλι της Πάτρας, αποτελεί έναν χώρο γνωριμίας, γνώσης , δημιουργίας, διασκέδαση και πολύπλευρης εμπειρίας, αποτελώντας πόλο έλξης για τους επισκέπτες της πόλης.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα